In de Ban van de Condor Gemist?

Het Veluwebos is het oudste bos van Nederland, maar nog springlevend. De meest fascinerende vogel hier is de bosuil, met z'n aparte roep. Het is een roofvogel die vooral 's nachts actief is. Onze sterren en hun vogelaars zullen dan ook tot laat moeten opblijven om hem te vinden.

Nederland 1

In de Ban van de Condor

Er is maar één strijdtoneel denkbaar voor de grote finale en dat is op 4000 meter hoogte in het adembenemende Andesgebergte van Peru, de habitat van 's werelds grootste roofvogel, de condor. 

Nederland 1

In de Ban van de Condor

Met bijna 2000 vogelsoorten, vier keer meer dan in Nederland en het grootste aantal ter wereld, is Peru het absolute summum voor vogelaars. Er is dus geen betere plek denkbaar voor de ultieme test van In de ban van de condor. 

Nederland 1

In de Ban van de Condor

In Georgië zijn de vogelaars en sterren inmiddels helemaal in de ban van de roofvogels. En dat is maar goed ook, want dit is de laatste ronde voor sommigen van hen doorreizen naar Peru, op zoek naar die enorme condor. 

Nederland 1

In de Ban van de Condor

In de ban van de Condor strijkt voor deze vijfde aflevering neer in de woeste bergen van Georgië, aan de kustlijn van de Zwarte zee. Langs deze smalle kuststrook trekken elke herfst meer dan een miljoen roofvogels uit Azië en ... 

Nederland 1

In de Ban van de Condor

Hollandser kan het bijna niet: weilanden, bruggetjes, meertjes en dijken. Waterland, de 'achtertuin' van onze hoofdstad is een heerlijke plek voor vogels om te verblijven én vormt het prachtige decor voor de vierde aflevering. 

Nederland 1

In de Ban van de Condor

Het Veluwebos is het oudste bos van Nederland, maar nog springlevend. De meest fascinerende vogel hier is de bosuil, met z'n aparte roep. Het is een roofvogel die vooral 's nachts actief is. Onze sterren en hun vogelaars zullen ...