Niets snackt lekkerder weg dan de frikandel. Het schijnt dat we er 400 miljoen per jaar van eten. Maar waar en wanneer werd deze frituurfavoriet ooit bedacht? Niets snackt lekkerder weg dan de...

Bron: KRO

Meer Afleveringen van Keuringsdienst van Waarde

Nederland 3

Keuringsdienst van Waarde

Weinig uit de zee is zo prijzig als de Hollandse garnaal. 60 euro per kilo is heel gewoon. Toch gek, want garnalen van verder weg kosten vaak een fractie. Hoe zit dat? Weinig uit de zee is zo... 

Nederland 3

Keuringsdienst van Waarde

Bekend van de lokale Chinees: het gelukskoekje. Breek hem open en je vindt een papiertje met een diepzinnige tekst. De Keuringsdienst wil graag weten waar deze koekjes vandaan komen. Bekend van de... 

Nederland 3

Keuringsdienst van Waarde

Een beetje koffiedrinker kiest tegenwoordig voor koffiebonen met een specifieke herkomst. Of zoals dat heet: single origin. Koffie uit een bepaald land, streek of dorp. Een beetje koffiedrinker... 

Nederland 3

Keuringsdienst van Waarde

Wie gin wil drinken heeft wat te kiezen tegenwoordig. Zowat iedere week verschijnt er een nieuw gin-merk in het schap. Maar wat is het verschil tussen die talloze merken? Wie gin wil drinken heeft... 

Nederland 3

Keuringsdienst van Waarde

Hoe gaat een vis dood? Simpele vraag. Toch heeft zelfs de visboer vaak geen idee. Hoe komt een haring, een zalm of een kabeljauw precies aan zijn einde? Hoe gaat een vis dood? Simpele vraag. Toch... 

Nederland 3

Keuringsdienst van Waarde

Je kunt room kloppen tot slagroom en kunt er mee koken, als je een wat romiger smaak wilt. Vroeger deden we dat met dezelfde room maar daar hebben fabrikanten wat op gevonden. Je kunt room kloppen... 

Nederland 3

Keuringsdienst van Waarde

De paasdagen komen er aan en plots duiken ze dan weer overal op. Kwarteleitjes. Maar waren komen die schattige, gevlekte eitjes ineens vandaan? Er blijkt iets vreemds aan de hand te zijn. De... 

Nederland 3

Keuringsdienst van Waarde

Sommige speciale kazen krijgen een zegel van de EU. De Beschermde Oorsprongsbenaming. Die dient ervoor kaas uit een bepaalde streek en bijbehorende traditionele productiewijze te beschermen....