Ken uw klassieken 2017

Diverse dirigenten (Daniele Gatti, Jules van Hessen en Vincent de Kort) en musici van het Concertgebouworkest bespreken het spectaculaire orkestwerk Le Sacre du printemps van Igor Stravinsky. Een stuk waarvoor de fagottist Gustavo Nu00fau00f1ez en de paukenist Nick Woud zich dagenlang voorbereiden. 'Er komt een groot kruis in mijn agenda in de dagen voorafgaand aan het concert', aldus de fagottist. Aansluitend is het concert in zijn geheel te zien zoals het Concertgebouworkest het eerder dit jaar in het Concertgebouw uitvoerde o.l.v. dirigent Daniele Gatti.

Diverse dirigenten (Daniele Gatti, Jules van Hessen en Vincent de Kort) en musici van het Concertgebouworkest bespreken twee orkestwerken van Debussy; Prélude à l'après-midi d'un faune en La Mer. Uiteraard komt daarbij de dwarsfluitiste Emily Beynon, voor wie een glansrol in beide stukken is weggelegd, aan het woord. Zij vertelt dat er met dirigent Gatti zelfs overleg is geweest over haar ademhalingsmomenten. Aansluitend zijn beide stukken in hun geheel te zien/horen zoals deze werden uitgevoerd door het Concertgebouworkest dit jaar o.l.v. dirigent Daniele Gatti.

Bron: AVROTROS

Meer Afleveringen van Ken uw klassieken 2017

Nederland 1

Ken uw klassieken 2017

De dirigenten Hengelbrock en Van Hessen én musici van het Concertgebouworkest vertellen over Mozarts Requiem, die aansluitend geheel te horen is in de uitvoering van het Concertgebouworkest o.l.v. Thomas Hengelbrock. 

Nederland 1

Ken uw klassieken 2017

Diverse dirigenten (Daniele Gatti, Jules van Hessen en Vincent de Kort) en musici van het Concertgebouworkest bespreken het spectaculaire orkestwerk de Sacre du printemps van Igor Stravinsky. Een stuk waarvoor de fagottist Gust ... 

Nederland 1

Ken uw klassieken 2017

Diverse dirigenten (Daniele Gatti, Jules van Hessen en Vincent de Kort) en musici van het Concertgebouworkest bespreken Beethovens zesde symfonie, ook wel De Pastorale genoemd. Een symfonie die erg geliefd is en veelvuldig uitg ... 

Nederland 1

Ken uw klassieken 2017

Voorafgaand aan de uitvoering van deze symfonie door het Concertgebouworkest vertellen enkele dirigenten en musici van het orkest hoe revolutionair de Symphony Fantastique is. 

Nederland 1

Ken uw klassieken 2017

Diverse dirigenten (Daniele Gatti, Jules van Hessen en Vincent de Kort) en musici van het Concertgebouworkest bespreken twee orkestwerken van Debussy; Prélude à l'après-midi d'un faune en La Mer. Uiteraard komt daarbij de dw ... 

Nederland 1

Ken uw klassieken 2017

Voorafgaand aan de uitvoering van deze symfonie, door het Concertgebouworkest, vertellen enkele dirigenten en musici van het orkest wat de kracht is van Dvoraks Achtste symfonie. 

Nederland 1

Ken uw klassieken 2017

Voorafgaand aan de uitvoering van deze symfonie door het Concertgebouworkest vertellen enkele dirigenten en musici van het orkest wetenswaardigheden van de Symfonische dansen. 

Nederland 1

Ken uw klassieken 2017

De dirigenten Ivan Fischer en Jules van Hessen en musici van het Concertgebouworkest bespreken Beethovens vierde symfonie. Een symfonie die verhoudingsgewijs erg weinig gespeeld wordt, terwijl hij volgens dirigent Fischer absol ...