Eucharistieviering

De vieringen komen uit alle delen van het land. De bisdommen hebben ervoor gekozen iedere week de vitaliteit van geloof en kerk vanaf wisselende locaties te laten zien. Voor de viering wordt een geloofsgesprek uitgezonden dat als context dient voor deze live-uitzending.

Op Palmzondag vanuit de St. Willibrorduskerk te Bodegraven. Celebrant Dick van Klaveren. Op Palmzondag komt de rechtstreekse eucharistieviering vanuit de St. Willibrorduskerk te Bodegraven. Celebrant: pastoor Dick van Klaveren. Het middenkoor Alegria o.l.v. Peter Verhoogt verzorgt de muzikale ondersteuning. Pianiste: Henriëtte van Dijk. THEMA van de VIERING door pastoor Dick van Klaveren Een weg van liefde De liturgie in de Goede Week slaat steeds om. Witte Donderdag begint feestelijk: de Heer schenkt ons de Eucharistie en het Priesterschap. Maar de viering eindigt met een kaal altaar: de Goede Vrijdag dient zich aan. Ook de Paaswake slaat om, maar dan omgekeerd: we komen bij elkaar in het duister van de Goede Vrijdag, maar het Licht van de verrijzenis gaat als een lopend vuurtje door de kerk en door ons leven. God is niet te stuiten. Ook de Palmzondag slaat om. We komen bij elkaar om de Heer als een koning binnen te halen: in onze kerk, maar eigenlijk in heel ons leven. Alle rede om opgetogen te zijn: een God die zóveel van ons houdt, dat Hij ons tastbaar nabij wil zijn! Maar Hij komt niet alleen de feestelijke kant van het leven met ons delen. Zijn liefde gaat verder. Op Palmzondag laat de Heer ons zien hoever hij daarin wel niet gaat. Hij ziet al ons leed aan en….. komt naast ons staan. Hij gaat geen leed uit de weg. Ieder mens heeft een kruis te dragen, en dús doet Hij dat óók. Zozeer heeft God de wereld lief, dat zijn kroon doornen mag hebben en zijn troon een kruis mag zijn. Met die liefde als onderpand kunnen we met vertrouwen de Goede Week ingaan.

Bron: KRO

Meer Afleveringen van Eucharistieviering

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Kerk der Friezen in Rome. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Heilig Hart van Jezuskerk te Roermond. Celebrant: pastoor Carlos Martinez. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Broederenkerk in Deventer. Celebrant: pastoor Ronald Cornelissen. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de St. Joriskerk te Eindhoven. Celebrant: pastoor René Wilmink. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de H. Petruskerk te Roelofarendsveen. Celebrant: pastoor Jack Glas. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de H. Willibrordusbasiliek te Hulst. Celebrant: pastoor Wiel Wiertz. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Onze Lieve Vrouw van Lourdeskerk in Bergen op zoom. Celebrant: pastoor Paul Verbeek. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekste eucharistieviering vanuit de Sint Martinuskerk te Sneek. Celebrant: pastoor Peter van der Weide.