Eucharistieviering

De vieringen komen uit alle delen van het land. De bisdommen hebben ervoor gekozen iedere week de vitaliteit van geloof en kerk vanaf wisselende locaties te laten zien. Voor de viering wordt een geloofsgesprek uitgezonden dat als context dient voor deze live-uitzending.

Vanuit de H.H. Agatha en Barbara te Oudenbosch. Celebrant: pastoor Maickel Prasing. Op de 2e Zondag van Pasen komt de rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Basiliek H.H. Agatha en Barbara te Oudenbosch. Celebrant: pastoor Maickel Prasing. Het Basiliekkoor o.l.v. Christ Vergouwen. Orgel: Bas de Wild. THEMA van de VIERING door pastoor Maickel Prasing Op de zondag na Pasen lezen we altijd het evangelieverhaal van de ‘ongelovige’ Tomas. De apostelen vertelden dat ze de Heer na diens kruisdood weer levend hadden ontmoet. Tomas kon die ervaring niet delen, want hij was er niet bij geweest. Hij wilde eerst zien en dan geloven. Ook wij zijn er niet bij geweest. Tomas wordt ook Dydimus genoemd, dat betekent ‘tweeling’. In zekere zin is hij ook onze tweelingbroer, want ook wij zouden eigenlijk net als Tomas de verrezen Heer eerst willen zien voordat we kunnen geloven. Toch is het ook nu voor ons niet zo moeilijk om Christus te ontmoeten. Heeft Hij immers niet zelf gezegd: ‘Wat je voor de geringsten van mijn mensen hebt gedaan heb je voor Mij gedaan’? In dit jaar vieren we dat het honderd jaar geleden is dat de kerk in Oudenbosch verheven werd tot Basiliek. De rode draad door het feestjaar vormen de zeven werken van barhartigheid: de hongerigen voeden, de dorstigen laven, de gevangen bezoeken, de zieken verzorgen, de naakten kleden, de vreemdelingen opvangen en de doden begraven. In iedere mens in nood, die hunkert naar een luisterend oor en een bemoedigend en opwekkend woord ontmoeten wij ook nu Christus zelf!

Bron: KRO

Meer Afleveringen van Eucharistieviering

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Kerk der Friezen in Rome. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Heilig Hart van Jezuskerk te Roermond. Celebrant: pastoor Carlos Martinez. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Broederenkerk in Deventer. Celebrant: pastoor Ronald Cornelissen. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de St. Joriskerk te Eindhoven. Celebrant: pastoor René Wilmink. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de H. Petruskerk te Roelofarendsveen. Celebrant: pastoor Jack Glas. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de H. Willibrordusbasiliek te Hulst. Celebrant: pastoor Wiel Wiertz. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Onze Lieve Vrouw van Lourdeskerk in Bergen op zoom. Celebrant: pastoor Paul Verbeek. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekste eucharistieviering vanuit de Sint Martinuskerk te Sneek. Celebrant: pastoor Peter van der Weide.