Eucharistieviering

De vieringen komen uit alle delen van het land. De bisdommen hebben ervoor gekozen iedere week de vitaliteit van geloof en kerk vanaf wisselende locaties te laten zien. Voor de viering wordt een geloofsgesprek uitgezonden dat als context dient voor deze live-uitzending.

vanuit de Bonifatiuskerk te Leeuwarden. Celebrant: pastor Albert Buter. Op de 3e Zondag van Pasen komt de rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Bonifatiuskerk te Leeuwarden. Celebrant: pastor Albert Buter. M.m.v. de Gezamenlijke koren Titus Brandsma Parochie o.l.v. Hendrikje van den Berg. Organist: Johan Siemensma. THEMA van de VIERING door pastor Albert Buter Ik ben het zelf! Ons geloof in de verrezen Christus is een concreet geloof. Een geloof in Iemand die is verrezen. Niet in een geest, niet een vaag verzinsel. Het is een realiteit: Jezus met al zijn wonden en littekens als tekens van zijn lijden. ‘Waarom zijt ge ontsteld en waarom komt er twijfel op in uw hart? Kijkt naar mijn handen en voeten: Ik ben het zelf’, zegt Jezus in het Evangelie. Het klinkt bijna triomfantelijk: ‘Ik ben het ‘echt!’ Het is een herkenbare reactie. Verbazing en twijfel bij de ene partij (dit kan niet waar zijn) en de drang om te overtuigen bij de andere partij (en toch is het zo!). Dit is de Jezus die aan onze zijde meeloopt in ons leven en ons ervan wil overtuigen dat Hij bij ons zal blijven als wij op onze beurt in en door het leven gewond zijn geraakt. Dat Hij ook onze geest toegankelijk wil maken voor het begrijpen van de Schriften. Dan kunnen we ons meer en meer werkelijk leerlingen noemen van de verrezen Christus.

Bron: KRO

Meer Afleveringen van Eucharistieviering

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Kerk der Friezen in Rome. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Heilig Hart van Jezuskerk te Roermond. Celebrant: pastoor Carlos Martinez. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Broederenkerk in Deventer. Celebrant: pastoor Ronald Cornelissen. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de St. Joriskerk te Eindhoven. Celebrant: pastoor René Wilmink. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de H. Petruskerk te Roelofarendsveen. Celebrant: pastoor Jack Glas. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de H. Willibrordusbasiliek te Hulst. Celebrant: pastoor Wiel Wiertz. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Onze Lieve Vrouw van Lourdeskerk in Bergen op zoom. Celebrant: pastoor Paul Verbeek. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekste eucharistieviering vanuit de Sint Martinuskerk te Sneek. Celebrant: pastoor Peter van der Weide.