Eucharistieviering

De vieringen komen uit alle delen van het land. De bisdommen hebben ervoor gekozen iedere week de vitaliteit van geloof en kerk vanaf wisselende locaties te laten zien. Voor de viering wordt een geloofsgesprek uitgezonden dat als context dient voor deze live-uitzending.

Op de 7e Zondag van Pasen komt de rechtstreekse eucharistieviering vanuit de St. Willibrorduskerk te Bodegraven. Celebrant: pastoor Dick van Klaveren Op de 7e Zondag van Pasen komt de rechtstreekse eucharistieviering vanuit de St. Willibrorduskerk te Bodegraven. Celebrant: pastoor Dick van Klaveren. De parochiële koren St. Lucia en St. Caecilia o.l.v. Peter Verhoogt verzorgen de muzikale ondersteuning. THEMA van de VIERING door pastoor Dick van Klaveren Zo zend ik U ‘Zoals Gij mij in de wereld gezonden hebt, zo zend ik hen in de wereld’ horen we de Heer op deze zondag zeggen. Bij Christus’ geboorte is God tastbaar in deze wereld gekomen. Het hemelse breekt door het aardse heen. Waar de Heer verscheen, licht het Koninkrijk van God op. Zieken genezen. Uitgestotenen worden opgenomen. Veroordeelden vinden vrijheid. Doden staan op. Rond Hem dient er zich steeds een nieuwe toekomst aan. Na zijn hemelvaart lijken we het zonder die tastbare nabijheid van onze God te moeten doen. Maar bij God gaan de dingen nooit voorbij. ‘Zoals Gij mij in de wereld gezonden hebt, zo zend ik hen in de wereld’. Nu is het onze beurt. Zoals in Christus God handen en voeten gaf aan zijn Rijk, zo wordt de opdracht aan mensen in handen gegeven die Christus’ naam met ere willen dragen, mensen die zich ‘christen’ willen noemen. Zij worden het Lichaam van Christus. Nieuwe kansen scheppen, ruimte maken, genezen: het wordt aan ons toevertrouwd. Dat is niet zo’n eenvoudige opdracht. Maar we hoeven het niet alleen te doen: een Helper zal ons geschonken worden, de heilige Geest. Op deze wat verweeste zondag, zo tussen Hemelvaart en Pinksteren in, bidden we daarvoor. Dat zijn Geest ons opnieuw mag inspireren.

Bron: KRO

Meer Afleveringen van Eucharistieviering

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Kerk der Friezen in Rome. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Heilig Hart van Jezuskerk te Roermond. Celebrant: pastoor Carlos Martinez. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Broederenkerk in Deventer. Celebrant: pastoor Ronald Cornelissen. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de St. Joriskerk te Eindhoven. Celebrant: pastoor René Wilmink. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de H. Petruskerk te Roelofarendsveen. Celebrant: pastoor Jack Glas. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de H. Willibrordusbasiliek te Hulst. Celebrant: pastoor Wiel Wiertz. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Onze Lieve Vrouw van Lourdeskerk in Bergen op zoom. Celebrant: pastoor Paul Verbeek. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekste eucharistieviering vanuit de Sint Martinuskerk te Sneek. Celebrant: pastoor Peter van der Weide.