Eucharistieviering

De vieringen komen uit alle delen van het land. De bisdommen hebben ervoor gekozen iedere week de vitaliteit van geloof en kerk vanaf wisselende locaties te laten zien. Voor de viering wordt een geloofsgesprek uitgezonden dat als context dient voor deze live-uitzending.

Op het hoogfeest van Pinksteren vanuit de Glenstal Abbey, Murroe in Engeland. Op het Hoogfeest van Pinksteren komt de rechtstreekse Eurovisie-uitzending van de eucharistieviering vanuit Glenstal Abbey, te Murroe, Ierland. Hoofdcelebrant: Dom Mark Patrick Hederman OSB. De mis op het Hoogfeest van Pinksteren komt vanuit het klooster Glenstal Abbey in Murroe, Ierland. De Benedictijner abt en de monniken van Glenstal nodigen u uit om samen met hen het Pinksterfeest te vieren. De abdij, die is gewijd aan de Heiligen Joseph en Columba, ligt in het midden van een prachtig landgoed in Murroe. Het klooster werd gesticht in 1927 door een groep Benedictijner monniken van de Belgische Abdij van Maredsous. Vandaag de dag wonen er ongeveer veertig monniken in de gemeenschap. Zij volgen de 1500-jaar oude regel van Sint-Benedictus. De abt van Glenstal is de kleurrijke en charistmatische schrijver Mark Patrick Hederman, het voormalig hoofd van de abdijschool. Hij gaf leiding aan één van de grootste kostscholen van Ierland, behorende bij het klooster. Daarnaast runnen de monniken een melkveebedrijf met een kudde van ongeveer 80 melkkoeien. Van de melk worden kloosterproducten gemaakt als kaas en boter. Christenen vieren met Pinksteren de uitstorting van de Heilige Geest over de apostelen, zeven weken na Pasen. Deze gebeurtenis markeert de geboorte van de Kerk: de apostelen trekken na deze gebeurtenis de wereld in om het geloof te verkondigen. Juist met dit feest is het goed bij elkaar te komen om als internationale christelijke gemeenschap bij elkaar te komen. We overwinnen barrières van taal en landsgrenzen, om deze unieke gebeurtenis samen te vieren.

Bron: KRO

Meer Afleveringen van Eucharistieviering

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Kerk der Friezen in Rome. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Heilig Hart van Jezuskerk te Roermond. Celebrant: pastoor Carlos Martinez. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Broederenkerk in Deventer. Celebrant: pastoor Ronald Cornelissen. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de St. Joriskerk te Eindhoven. Celebrant: pastoor René Wilmink. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de H. Petruskerk te Roelofarendsveen. Celebrant: pastoor Jack Glas. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de H. Willibrordusbasiliek te Hulst. Celebrant: pastoor Wiel Wiertz. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Onze Lieve Vrouw van Lourdeskerk in Bergen op zoom. Celebrant: pastoor Paul Verbeek. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekste eucharistieviering vanuit de Sint Martinuskerk te Sneek. Celebrant: pastoor Peter van der Weide.