Eucharistieviering

De vieringen komen uit alle delen van het land. De bisdommen hebben ervoor gekozen iedere week de vitaliteit van geloof en kerk vanaf wisselende locaties te laten zien. Voor de viering wordt een geloofsgesprek uitgezonden dat als context dient voor deze live-uitzending.

Op Sacramentsdag vanuit de H. Nicolaaskerk te Baarn. Celebrant: pastoor Ton Huitink. Op Sacramentsdag komt de rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Nicolaaskerk te Baarn. Celebrant: pastoor Ton Huitink. Het koor Canto nuovo o.l.v. Paul Snoek verzorgt de muzikale ondersteuning. Homilie door pastoor Ton Huitink Het feest van Sacramentsdag onderstreept nog eens het belang van het sacrament van Lichaam en Bloed van Jezus Christus. De H. Eucharistie is het hart van het katholieke geloof. Het tweede Vaticaans Concilie noemt de H. Eucharistie niet voor niets Bron en Hoogtepunt van het christelijk leven (LG.11). De H. Eucharistie is de bron, omdat we erdoor geïnspireerd en gevoed worden om in het dagelijks leven ons christen-zijn waar te maken. Het is hoogtepunt, omdat de eucharistieviering voor alles een dankviering is; God wordt gedankt voor al het goede dat Hij ons schenkt. Het is voor velen niet meer zo vanzelfsprekend om de waarde en betekenis van de H. Eucharistie te verstaan. De viering van de H. Eucharistie is zoveel meer dan een uur van verplichte rituele woorden en handelingen. Het is Christus zelf die ons aanspreekt en ons aan Zijn tafel uitnodigt en bediend. Het verlangen tot een werkelijke ontmoeting gaat in de eerste plaats van Hem uit. De apostelen waren de eersten die hebben gedaan wat Hij hen heeft gevraagd: dit brood, deze wijn; ik ben het, blijft dit doen. Zo geeft Hij zichzelf telkens opnieuw en wat van ons wordt verwacht is: de oren te openen om Zijn Woord te horen, de ogen te richten op Hem om Hem na te kunnen leven. De hand te openen om Hem te mogen ontvangen. God-zij-dank!

Bron: KRO

Meer Afleveringen van Eucharistieviering

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Kerk der Friezen in Rome. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Heilig Hart van Jezuskerk te Roermond. Celebrant: pastoor Carlos Martinez. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Broederenkerk in Deventer. Celebrant: pastoor Ronald Cornelissen. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de St. Joriskerk te Eindhoven. Celebrant: pastoor René Wilmink. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de H. Petruskerk te Roelofarendsveen. Celebrant: pastoor Jack Glas. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de H. Willibrordusbasiliek te Hulst. Celebrant: pastoor Wiel Wiertz. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Onze Lieve Vrouw van Lourdeskerk in Bergen op zoom. Celebrant: pastoor Paul Verbeek. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekste eucharistieviering vanuit de Sint Martinuskerk te Sneek. Celebrant: pastoor Peter van der Weide.