Eucharistieviering

De vieringen komen uit alle delen van het land. De bisdommen hebben ervoor gekozen iedere week de vitaliteit van geloof en kerk vanaf wisselende locaties te laten zien. Voor de viering wordt een geloofsgesprek uitgezonden dat als context dient voor deze live-uitzending.

Op het Hoogfeest van Maria Tenhemelopneming (b) vanuit de Kerk van Madonna del Sasso, Orselina, Italië. Hoofdcelebrant: frater Agostino Del-Pietro. Eucharistieviering ter gelegenheid van het katholieke hoogfeest van Maria Tenhemelopneming. De uitzending vindt plaats vanuit een locatie die symbool staat voor het Italiaanse deel van Zwitserland: de heilige berg van de Madonna del Sasso, vlakbij de stad Locarno. Deze bijzondere Franciscaanse bedevaartplaats heeft een eeuwenoude geschiedenis. In het jaar 1480 verscheen daar op de vooravond van Maria Tenhemelopneming de maagd Maria aan de Franciscaanse broeder Bartolomeo van Ivrea. Nadien zijn er op de top van de heuvel een tweetal kapellen gebouwd: als eerste de kapel van Vergine Avvocata, wat nu de kern van de huidige kerk Maria Tenhemelopneming vormt, en de tweede kapel van Maria Pieta. Aan de voet van de berg is de kerk van Annuciata gebouwd. Langzamerhand ontstond het idee om deze heuvel in zijn geheel tot heilige berg te benoemen en is er in de 17de eeuw een complex gebouwd met meerdere kapellen. Tegenwoordig is het beheer van dit belangrijke spirituele centrum in handen van Kapucijner monniken, woonachtig in het naastgelegen klooster. Hoofdcelebrant is de abt van het huidige klooster: broeder Agostino Del-Pietro. De homilie wordt verzorgd door Don Italo Molinaro, directeur van het katholieke centrum voor Radio en televisie van het bisdom Locarno.

Bron: KRO

Meer Afleveringen van Eucharistieviering

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Kerk der Friezen in Rome. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Heilig Hart van Jezuskerk te Roermond. Celebrant: pastoor Carlos Martinez. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Broederenkerk in Deventer. Celebrant: pastoor Ronald Cornelissen. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de St. Joriskerk te Eindhoven. Celebrant: pastoor René Wilmink. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de H. Petruskerk te Roelofarendsveen. Celebrant: pastoor Jack Glas. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de H. Willibrordusbasiliek te Hulst. Celebrant: pastoor Wiel Wiertz. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Onze Lieve Vrouw van Lourdeskerk in Bergen op zoom. Celebrant: pastoor Paul Verbeek. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekste eucharistieviering vanuit de Sint Martinuskerk te Sneek. Celebrant: pastoor Peter van der Weide.