Eucharistieviering

De vieringen komen uit alle delen van het land. De bisdommen hebben ervoor gekozen iedere week de vitaliteit van geloof en kerk vanaf wisselende locaties te laten zien. Voor de viering wordt een geloofsgesprek uitgezonden dat als context dient voor deze live-uitzending.

Vanuit de Kerk Heilige Aartsengel Michaël te Breda. Hoofdcelebrant: Mgr. J. Liesen. M.m.v. de Kathedrale Cantorij van Breda o.l.v. Jan Schuurmans. De rechtstreekse eucharistieviering komt vanuit de Kerk Heilige Aartsengel Michaël te Breda. Hoofdcelebrant: Mgr. J. Liesen. M.m.v. de Kathedrale Cantorij van Breda o.l.v. Jan Schuurmans. THEMA VIERING door Mgr. J. Liesen Onrustig is ons hart Van alles wat er op deze wereld bestaat, is het menselijke hart het belangrijkste. Niet het hart van vlees en bloed, maar de binnenkant van de mens. Die is van een andere orde dan alles wat verder in de wereld bestaat. Niemand heeft er ooit echt in kunnen kijken. Overal is de mens op ontdekkingsreis geweest, tot op de maan, overal … behalve in het eigen hart. Misschien wel daarom is het hart een van de meest verlaten plekken op deze wereld. Toch is het die binnenkant waaruit onze gevoelens, gedachten, woorden en daden voortkomen. Omdat we het maar ten dele kennen, ervaren we het vaak als een wirwar. Als het hart overloopt, kun je met de vinger naar anderen wijzen. Wat anderen zeggen en doen, kan aanleiding zijn voor wat wij zeggen en doen, maar toch: we zeggen en doen het zelf, het komt uit ons. Niemand is zo machtig dat hij of zij iets in ons hart kan stoppen wat er eerst niet was: wij zelf zijn het die het toelaten of weigeren. Als het hart overloopt, kun je ook de deksel op de pot schroeven: alles binnen boord houden en tenminste de buitenkant oppoetsen. Het werkt … uiteindelijk niet. Wat een mens niet weet, dat openbaart het evangelie. Jezus spreekt over het hart: daarbij laat Hij ons kijken in zijn hart. Jezus kijkt zoals God kijkt: niet naar de buitenkant maar naar de binnenkant. Hij vraagt niet: wat heb je allemaal gedaan?, maar roept op tot bekering: hoe wil je worden? Wat bij mensen niet kan, kan bij Hem. Zijn hart gaat uit naar ons. Hij is het medicijn voor het hart. ‘Onrustig is ons hart, … totdat het rust vindt in U, want Gij hebt ons voor U geschapen’ (H. Augustinus).

Bron: KRO

Meer Afleveringen van Eucharistieviering

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Kerk der Friezen in Rome. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Heilig Hart van Jezuskerk te Roermond. Celebrant: pastoor Carlos Martinez. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Broederenkerk in Deventer. Celebrant: pastoor Ronald Cornelissen. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de St. Joriskerk te Eindhoven. Celebrant: pastoor René Wilmink. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de H. Petruskerk te Roelofarendsveen. Celebrant: pastoor Jack Glas. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de H. Willibrordusbasiliek te Hulst. Celebrant: pastoor Wiel Wiertz. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Onze Lieve Vrouw van Lourdeskerk in Bergen op zoom. Celebrant: pastoor Paul Verbeek. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekste eucharistieviering vanuit de Sint Martinuskerk te Sneek. Celebrant: pastoor Peter van der Weide.