Eucharistieviering

De vieringen komen uit alle delen van het land. De bisdommen hebben ervoor gekozen iedere week de vitaliteit van geloof en kerk vanaf wisselende locaties te laten zien. Voor de viering wordt een geloofsgesprek uitgezonden dat als context dient voor deze live-uitzending.

Op het Hoogfeest van Christus Koning vanuit de H. Martinuskerk te Tegelen met pastoor John Dautzenberg. Eucharistieviering 25 november 2012 De rechtstreekse eucharistieviering komt op het Hoogfeest van Christus Koning vanuit de Sint-Martinuskerk te Tegelen. Celebrant: pastoor John Dautzenberg. Het Interparochieel Kerkkoor Tegelen o.l.v. Ludy Rours verzorgt de muzikale ondersteuning. THEMA VIERING door pastoor John Dautzenberg '“Midden in het centrum van Tegelen ligt de Doolhof, de breviertuin en ontspanningsruimte van de paters en broeders SVD, de Congregatie van het Goddelijk Woord van de Heilige Arnold Janssen. Tegenwoordig is het een Openluchttheater waar met name elke vijf jaar de Passiespelen worden opgevoerd. Bij de laatste drie seizoenen heb ik zelf ook mee mogen spelen. Van nabij meemaken hoe Jezus optrekt met zijn leerlingen, verraden, verloochend en gekruisigd wordt. Het maakt veel indruk op de toeschouwers maar ook op de spelers. Ik betrapte mij er telkens weer opnieuw op dat ik een inwendige drang voelde als Jezus vóór Pilatus stond. Ik wilde zo graag helpen en vóór Hem antwoorden op de indringende vragen van Pilatus… Dan zou het misschien anders gelopen zijn…! Maar Jezus blijft rustig en antwoordt kalm: ‘Mijn koningschap is niet van deze wereld… dan hadden mijn dienaars er wel voor gestreden. Ja, koning ben ik.’ Dit koningschap staat centraal in de liturgie van vandaag. Op de laatste zondag van het kerkelijk jaar spreekt de Koning tot zijn onderdanen; ‘Alwie uit de waarheid is luistert naar mijn stem.’ Luisteren, opengaan voor het woord van Christus Koning. Een uitnodiging van de Koning zelf.

Bron: KRO

Meer Afleveringen van Eucharistieviering

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Kerk der Friezen in Rome. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Heilig Hart van Jezuskerk te Roermond. Celebrant: pastoor Carlos Martinez. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Broederenkerk in Deventer. Celebrant: pastoor Ronald Cornelissen. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de St. Joriskerk te Eindhoven. Celebrant: pastoor René Wilmink. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de H. Petruskerk te Roelofarendsveen. Celebrant: pastoor Jack Glas. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de H. Willibrordusbasiliek te Hulst. Celebrant: pastoor Wiel Wiertz. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Onze Lieve Vrouw van Lourdeskerk in Bergen op zoom. Celebrant: pastoor Paul Verbeek. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekste eucharistieviering vanuit de Sint Martinuskerk te Sneek. Celebrant: pastoor Peter van der Weide.