Van de straat

De jongeren Van de Straat krijgen het niet voor elkaar iets van hun leven te maken. Ze komen in aanraking met justitie, maken hun opleiding niet af of lachen om een baan. Steeds weer vergooien ze eigenhandig hun kans op een toekomst. Ze vullen de dag met hangen, uitgaan, veel drinken, tv-kijken en drugsgebruik. En daar hebben ze zelf schoon genoeg van. In Van de Straat gaat psycholoog en coach Kas Stuyf met de deelnemers aan de slag om hun dromen en doelen te verwezenlijken.

De ouders en hun kinderen sluiten na vijf dagen de gezinsfase van de therapie af. Kas krijgt een zeer verontrustend telefoontje van begeleider Mike: Mariska is door het lint gegaan en wil stoppen. De ouders en hun kinderen sluiten na vijf dagen de gezinsfase van de therapie af. In de gezinsgesprekken hebben zowel de jongeren als de ouders hun aandeel erkent in de problemen thuis. De komende dagen zullen de jongeren zonder hun ouders verder werken aan het op de rit krijgen van hun leven. Maar dan krijgt Kas een zeer verontrustend telefoontje van begeleider Mike: Mariska is volkomen door het lint gegaan en wil stoppen met de therapie.

Bron: NCRV

Meer Afleveringen van Van de straat

Nederland 3

Van de straat

Kas geeft de jongeren de laatste opdrachten en adviezen voordat ze weer naar hun dagelijks leven vertrekken en het zelf moeten gaan doen. Vier jongeren tussen de 18 en 23 jaar leren de verantwoordelijkheid voor hun eigen leven ... 

Nederland 3

Van de straat

In deze zevende aflevering van Van de straat worstelt Jordy nog altijd met zijn belofte om naar een kliniek te gaan bij thuiskomst. Ook vindt hij het na het vertrek van zijn ouders moeilijk om zich nog in de groep te mengen. 

Nederland 3

Van de straat

In deze zesde aflevering van Van de straat is het tijd voor de gezinsopdrachten. Dat gaat niet bij alle gezinnen goed. Jordy en zijn ouders vinden het moeilijk om zijn beperking te scheiden van zijn verslaving. Dat maakt een di ... 

Nederland 3

Van de straat

In deze vijfde aflevering van Van de straat komen de ouders aan in Spanje en de dynamiek verandert direct. Zowel de jongeren als hun ouders zijn erg teleurgesteld in het weerzien. 

Nederland 3

Van de straat

In deze vierde aflevering van Van de straat heeft Kas voor alle deelnemers een op het lijf geschreven individuele opdracht. Met deze opdrachten hoopt Kas meer inzicht te geven in de problematiek waar de jongeren mee kampen. 

Nederland 3

Van de straat

In deze derde aflevering van Van de straat gaan de jongeren tonnen in elkaar rossen. Daarmee hoopt Kas dat de jongeren hun woede kunnen uiten. Vanuit daar gaat hij direct door met een sessie over spijt. 

Nederland 3

Van de straat

In deze tweede aflevering van Van de straat: pyscholoog Kas vraagt de vier jongeren om hun vormende ervaringen op te schrijven en te delen met de groep. Dit is niet voor iedereen even gemakkelijk en de emoties lopen daardoor ho ... 

Nederland 3

Van de straat

In dit programma helpt psycholoog/coach Kas Stuyf jongeren die het niet voor elkaar krijgen iets van hun leven te maken. Ze komen in aanraking met justitie, maken hun opleiding niet af of zijn verslaafd aan drugs, gokken of gam ...