The Killing

Forbrydelsen gaat over inspecteur Sarah Lund, die belast is met het onderzoek naar de moord en verkrachting van de negentienjarige Nanna Birk Larsen. Ze werkt hierbij samen met inspecteur Jan Meyer. Het spoor wijst in de richting van politicus Troels Hartmann. Het eerste seizoen bestond uit twintig afleveringen van elk ongeveer een uur.

Denemarken is getekend door de financiële crisis. Op het hoofdbureau van politie staat Sarah Lund op het punt haar 25-jarig jubileum te vieren en daarna een grote switch te maken in haar leven.

Bron: KRO

Meer Afleveringen van The Killing

Nederland 2

The Killing

De dader heeft gezegd dat hij de politie bij Emilie zal brengen en ze zijn nu in een helikopter met hem op weg. De dader wil niet zeggen waar Emilie is - hij wil hun uitsluitend de weg wijzen. 

Nederland 2

The Killing

Lund moet machteloos toekijken terwijl de dader zijn slachtoffer aan de praat probeert te krijgen, waarbij hij geen middel schuwt. 

Nederland 2

The Killing

De ontvoerder is Christiansborg binnengekomen om informatie uit het notitieboekje te verifiëren - hij wil weten van wie de auto is en wie erin heeft gereden. .De ontvoerder is Christiansborg binnengekomen om informatie uit het ... 

Nederland 2

The Killing

Borch en Lund zijn opgesloten door de ontvoerder en vechten voor hun leven. Het notitieboekje van een jongetje blijkt van grote betekenis voor de oude moordzaak. 

Nederland 2

The Killing

Borch en Lund blijven op zoek naar Emilies met Asbjørn. Ze volgen het spoor van de dader naar Jutland, waar hij iets zoekt, maar wat? Ze doen een macabere vondst en brengen zichzelf in levensgevaar. 

Nederland 2

The Killing

De ontvoerder blijft spreken over een schuld die ingelost moet worden, en om Emilies leven te kunnen redden moet Sarah Lund erachter komen over wat voor schuld het gaat en hoe die betaald moet worden. 

Nederland 2

The Killing

Na weer een mislukte poging om Emilie uit te wisselen tegen losgeld staan Borch en Lund voor een dilemma: moeten ze de instructies van de ontvoerder volgen of zelfstandig handelen? 

Nederland 2

The Killing

Na de afgrijselijke dood van de hulpaanklager is duidelijk dat Emilies ontvoerder geen middel schuwt om een rekening te vereffenen. Maar wat voor rekening? Lund en Borch proberen samen te werken.