Fryslân DOK

Een reeks van documentaires gemaakt door Omrop Fryslân over actuele kwesties in Friesland.

Volksclub Cambuur is vorig jaar gepromoveerd naar de eredivisie van het betaalde voetbal. Ze handhaven zich tot nu prima, maar hoe gaat het volgend jaar? Volksclub Cambuur is vorig jaar gepromoveerd naar de eredivisie van het betaalde voetbal. Ze handhaven zich tot nu prima, maar hoe gaat het volgend jaar? Veel contracten van (huur)spelers lopen af en de trainer is vertrokken naar aartsrivaal SC Heerenveen. In FryslânDOK een kijkje in de club Cambuur.

Bron: OMROP FRYSLAN

Meer Afleveringen van Fryslân DOK

Nederland 2

Fryslân DOK

Terwijl de overheid op zich laat wachten, proberen jonge boeren hun eigen weg naar de toekomst te vinden. 

Nederland 2

Fryslân DOK

Drie korte films van aankomende talenten. Maaike Meinderstma onderzoekt het verschijnsel zenuwen, Jildou Smink deelt haar zorgen om klimaatstress en Hendrik Gores spreekt zich uit over armoede. 

Nederland 2

Fryslân DOK

Oekraïense vluchtelingen die al anderhalf jaar in de dorpjes Earnewâld en Oudega opgevangen worden, gaan terug naar het vaderland. Ze nemen Friese tulpenbollen mee om thuis in Kharkiv te planten. 

Nederland 2

Fryslân DOK

Oekraïeners, gevlucht voor de oorlog, leren elkaar kennen op Nederlandse les in een Fries dorpje. Hoe houd je je staande terwijl de geliefde stad die je achter moest laten, kapotgeschoten wordt? 

Nederland 2

Fryslân DOK

Taeke Triemstra kaatst al zijn hele leven. Hij is de succesvolste kaatser in de geschiedenis en won alles wat er te winnen viel. Klopt het dat succes voortkomt uit bescheidenheid? 

Nederland 2

Fryslân DOK

Winters met sneeuw en ijs worden zeldzamer en de kans op een Elfstedentocht wordt steeds kleiner. We verliezen niet alleen een natuurverschijnsel, maar ook een stukje cultuur. Wat doet dat met ons? 

Nederland 2

Fryslân DOK

Kunstenaar Zoltin Peeter vond in Friesland de stilte en de ruimte om te werken. Toen bleek dat hij stervende was, besloot hij een groot deel van zijn werk te vernietigen. Wat gebeurt er met de rest? 

Nederland 2

Fryslân DOK

Vijf jaar geleden was Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa. De hoofdrolspelers van toen schetsen het succes, maar ook de tegenslagen. En ze blikken vooruit: wat is de legacy voor de toekomst?