Onder Zee

Realityprogramma waarin een van de vier onderzeeboten van de Koninklijke Marine wordt gevolgd. Acht weken lang wordt er, onder leiding van commandant Peters, meegevaren met onderzeeboot `De Walrus´. Aan boord zijn 55 mannen met stalen zenuwen. Onderzeeboten staan voor: geheim, onzichtbaar en dodelijk. Ze worden ingezet voor uiteenlopende missies, van spionage en terrorismebestrijding tot anti-piraterij. Nog nooit eerder was op de Nederlandse televisie te zien wat er speelt meters onder water, diep onder zee.

Al maanden wordt uitgekeken naar de sub-suboefening. De Walrus zal gaan oefenen met de modernste nucleaire onderzeeboot die er op dit moment is, de Britse HMS Astute. Twaalf uur lang zullen beide boten meerdere oefeningen doen met als doel elkaar als eerste te ontdekken. De Astute heeft supermoderne sonarapparatuur en daarmee is het eigenlijk een strijd van David tegen Goliath. De schipper en zijn manschappen doen er alles aan om de Walrus zo stil mogelijk te maken.

Bron: RTL7

Meer Afleveringen van Onder Zee

RTL 7

Onder Zee

Het eindexamen wordt afgenomen, we zien dat Van Twist zijn flipper haalt en we volgen de mannen bij thuiskomst. 

RTL 7

Onder Zee

De Walrus zal gaan oefenen met de modernste nucleaire onderzeeboot die er op dit moment is, de Britse HMS Astute. Twaalf uur lang zullen beide boten meerdere oefeningen doen met als doel elkaar als eerste te ontdekken. De Astut ... 

RTL 7

Onder Zee

Matroos Jutstra moet vandaag examen doen. Het is een examen van tweeënhalf uur waarin hij door drie examinatoren wordt overhoord over zijn kennis van de boot. Pas als hij slaagt, hoort hij er echt bij en verdient hij zijn fl ... 

RTL 7

Onder Zee

In de Ierse zee wordt geoefend met het zo ongezien mogelijk inwinnen van informatie. Een tweetal veerboten zijn het doelwit. Doordat iedereen druk bezig is met de bingo aan boord, heeft men te laat in de gaten dat een Frans oor ... 

RTL 7

Onder Zee

Na een korte rustperiode in de Noorse stad Stavanger wordt de boot weer in orde gemaakt voor een belangrijk examen. Torpedo's worden geladen, proviand ingeslagen en iedereen komt weer aan boord. 

RTL 7

Onder Zee

Geheel onverwacht is er een lekkage in de boegbuiskamer en wordt er alarm geslagen. Na ruim een week op zee is het verlangen groot om zo snel mogelijk de haven van de Noorse stad Stavanger binnen te lopen. 

RTL 7

Onder Zee

Met de jongste officier Tom Stuivenberg bezoeken we de werf waar de onderzeeboot nog in onderhoud is. En op 200 meter diepte moet het ontsnappingsluik van de Walrus worden getest met een grote lekkage als gevolg. 

RTL 7

Onder Zee

Vlak na het vertrek uit Den Helder zijn er problemen met een luik van de onderzeeër waardoor de Walrus misschien terug moet. Chef boegbuiskamer Krijnen mag zijn eerste torpedo afschieten.