De slag om Brussel

De Slag Om Brussel is het enige echte Nederlandse televisieprogramma over de Europese Unie, gepresenteerd door Roland Duong en Teun van de Keuken. In 2009 werd de eerste serie van vier afleveringen uitgezonden in de aanloop naar de Europese verkiezingen. In de tweede serie van acht gloednieuwe afleveringen richten Teun en Roland zich op Europese tradities en folklore. Onder het motto: Er zijn grenzen! gaan Teun en Roland op zoek naar de ziel van het oude continent.

De Slag om Brussel gaat Feta maken. In Griekenland, want de witte kaas uit andere landen mag geen Feta meer heten. Hoe hebben de Grieken dat voor elkaar gekregen. De Slag om Brussel gaat Feta maken. In Griekenland, want de witte kaas uit andere landen mag geen Feta meer heten. Hoe hebben de Grieken dat voor elkaar gekregen? Teun en Roland ontdekken dat het zaakje stinkt. Feta blijkt van oorsprong een Italiaans woord te zijn dat plakje betekent en er is in Griekenland geen oorsponkelijke Feta-streek, zoals bijvoorbeeld bij Champagne wel het geval is. Teun en Roland praten met Griekse en Deense kaaslobbyisten en bezoeken Griekse schapenherders. Heeft Griekenland de Feta tegen de regels in cadeau gehad van de Europese Commissie?

Bron: VPRO

Meer Afleveringen van De slag om Brussel

Nederland 2

De slag om Brussel

Europa staat er niet best op. En dat ligt volgens de Eurocraten niet aan hen zelf. Neelie Kroes: 

Nederland 2

De slag om Brussel

De reputatie van de Polen is niet best: ze zijn naar Nederland gekomen om onze loodgieters en aspergestekers uit de markt te concurreren. En 's avonds zetten ze het op een zuipen. Klopt dat beeld wel? 

Nederland 2

De slag om Brussel

Met subsidie van de Europese Unie zette de Amerikaanse varkensgigant Smithfield in tien jaar tijd vijftig megastallen in RoemeniĆ« neer. Met subsidie van de Europese Unie zette de Amerikaanse varkensgigant Smithfield in tien ja ... 

Nederland 2

De slag om Brussel

We onderzoeken de verhuizing van KPMG. Het afficheert zich graag als maatschappelijk verantwoord en groen. Toch liet KPMG een kantoorpand achter om op spuugafstand een nieuw kantoor te betrekken. We onderzoeken de verhuizing va ... 

Nederland 2

De slag om Brussel

Hoe komt het dat ons lapje vlees zo goedkoop is? En waarom halen wij zo'n belangrijk deel van ons veevoer, het eiwitrijke soja, helemaal van de andere kant van de wereld? 

Nederland 2

De slag om Brussel

Wie is er eigenlijk de baas in Europa? Teun en Roland komen erachter dat we dat eigenlijk zelf zijn. Met minister De Jager, oud-eurocommissaris Frits Bolkestein en oud-minister Laurens Jan Brinkhorst. 

Nederland 2

De slag om Brussel

Een busje met Eurosceptici reisde af naar Brussel om Neelie Kroes en andere Europese bestuurders stevig aan de tand voelen. We zien hoe Europese bestuurders reageren op kritiek van Europese burgers. 

Nederland 2

De slag om Brussel

Programma over Europa. -De Engelse landadel. Met Europees geld onderhouden de lords hun landgoederen.