Bakkie Troost

Wat troost je als je verdrietig bent?

Niet één, maar twee keer moest Karel Klaasse afscheid nemen van zijn levenspartner. Zijn eerste vrouw Carina overleed in 1996 aan een hersenbloeding. In 2010 stierf zijn tweede vrouw Teunie aan de gevolgen van borstkanker. Hoe houdt Karel zich staande na zulke ingrijpende gebeurtenissen in zijn leven? Na een aantal miskramen zijn Alinda van Roekel en haar man de koning te rijk met de zwangerschap van hun zoontje Seth. Zullen ze nu écht ouders worden? Seth wordt in maart 2013 te vroeg geboren na 28 weken zwangerschap. Alinda vertelt aan Arjan hoe ze vanaf toen haar zoontje steeds meer moest loslaten, om uiteindelijk opnieuw met lege handen te staan.

Bron: EO

Meer Afleveringen van Bakkie Troost

Nederland 2

Bakkie Troost

Hoe is het als je geadopteerd bent en op vrij jonge leeftijd je adoptiemoeder verliest? En wat kan je troosten als je kind door een verkeersongeval om het leven komt? 

Nederland 2

Bakkie Troost

Wat een vreugde is het als je een kindje krijgt. Je kijkt er maandenlang naar uit. Maar als dat kindje sterft, kort voor of na de geboorte? Hoe ga je om met dat immense verdriet? 

Nederland 2

Bakkie Troost

Je kunt iemand missen, omdat de herinneringen zo mooi zijn, dat je het als het ware nog niet los kunt laten. Maar anderen missen iemand, die ze nooit gekend hebben, maar wel graag hadden leren kennen. 

Nederland 2

Bakkie Troost

Hoe verschillend kan een afscheid zijn. De een maakt het bewust mee, en put er nog altijd troost uit. Een ander heeft niet bewust afscheid kunnen nemen en ervaart dat 40 jaar later, ondanks de warme herinnering, nog als een gemis. 

Nederland 2

Bakkie Troost

In de uitzending van vandaag ontmoeten we een vader, die zijn zoon door een tragisch ongeval verloor. We maken ook kennis met een schoondochter en kleinzoon, die het afscheid van hun schoonvader en opa al lang zagen aankomen, m ... 

Nederland 2

Bakkie Troost

Mirjam Bouwman en Arjan Lock verkennen begraafplaatsen door heel Nederland en ontdekken hoe mensen omgaan met hun verdriet na het verlies van een dierbare. 

Nederland 2

Bakkie Troost

In Bakkie Troost ontmoeten Hella van der Wijst en Arjan Lock op een begraafplaats Mariska van Veenen, Marij van Poppel, Marjan Dilven en Jeanette Reen. 

Nederland 2

Bakkie Troost

Als een geliefde sterft, gebeurt er wat met je. Je gevoel van eigenwaarde krijgt een deuk. Of je wordt overweldigd door de waarom-vraag. Kom je er ooit uit?