Katholiek Nederland tv

Kleurrijk programma met inspirerende verhalen uit kerk en leven in Nederland, Rome en de rest van de wereld.

Pater Martien Konings is de laatste missiepater in Oost-Congo op één van de gevaarlijkste plekken ter wereld. In Kinshasa stichtte hij een revalidatiecentrum voor gehandicapten. Pater Martien Konings Pater Martien Konings is de laatste missiepater in Oost-Congo op één van de gevaarlijkste plekken ter wereld. In de hoofdstad Kinshasa stichtte hij zijn eigen revalidatiecentrum Simama (Swahili voor ‘Sta op’) voor de vele gehandicapten in zijn stad. Tijdens een kort bezoek aan zijn zus in Nederland zoekt Katholiek Nederland TV hem op en gaat in gesprek met deze vitale 81-jarige man. Catharijneconvent Tegenwoordig arriveren in Santiago de Compostela jaarlijks ruim honderdduizend pelgrims. Welke voorbereidingen treffen pelgrims, wat nemen ze mee en wat maken zij mee onderweg? Het komt allemaal aan bod in Museum Catharijneconvent te Utrecht met de tentoonstelling Pelgrims. Onderweg naar Santiago de Compostela, te zien van 15 oktober 2011 tot en met 26 februari 2012. Buren van God Riet van Houten (60) is geboren en getogen in Rossum, vlakbij Zaltbommel. Ze woont in de voormalige pastorie en is verantwoordelijk voor de bloemen in de kerk. Op maandag past ze op haar kleindochter en met Roderick Vonhögen wandelt ze door haar geliefde dorp. Kijk het Vaticaan In de rubriek Kijk het Vaticaan aandacht voor de pauselijke bezorgdheid over het geweld tegen de Kopten in Egypte en de gevolgen van de recente rellen in Rome. Kloosterproducten Voor de laatste aflevering van kloosterproducten zakt Katholiek Nederland TV af naar het uiterste zuiden van België. Al sinds de 11e eeuw wonen en werken monniken daar in de vruchtbare vallei van Orval. Vanaf het begin van de vorige eeuw maken deze trappisten behalve een wereldberoemd bier ook een romige kaas. Zij staan daarmee stevig in de traditie van hun orde, waarin bidden en werken altijd naadloos samen zijn gegaan. Nieuws uit de Nederlandse katholieke kerk en het Vaticaan.

Bron: RKK

Meer Afleveringen van Katholiek Nederland tv

Nederland 2

Katholiek Nederland tv

Strandpaviljoen Jamm Beach brandde af en werd met hulp van een grote groep vrienden en bekenden in no-time weer opgebouwd. Portret van het Westland, een streek waar saamhorigheid hoog in het vaandel staat. 

Nederland 2

Katholiek Nederland tv

Eén van de doelen van Vastenactie 2015 was RISE Trust voor en door vrouwen in zuidwest Kenia. Drijvende kracht is Eunita Majiwa, zij traint vrouwen in vaardigheden die ze nodig hebben om een eigen inkomen te verwerven. Hoe gaa ... 

Nederland 2

Katholiek Nederland tv

Het een na grootste bloemencorso van Europa trekt jaarlijks veel toeschouwers naar de Achterhoek. Een grote gebeurtenis, vooral voor Lichtenvoorde zelf. Benno van Lochem is coördinator van een van de deelnemende bouwgroepen. H ... 

Nederland 2

Katholiek Nederland tv

Een maand uit het leven van paus Franciscus, met ontmoetingen en plichtplegingen, maar ook verrassingsbezoeken en opmerkelijke uitspraken. En priester Antoine Bodar onthult de klassieke geheimen van Rome. 

Nederland 2

Katholiek Nederland tv

Wat is er allemaal nodig in de kerk? Roderick Vonhögen ging naar een atelier voor priestergewaden, een kerkkaarsenmakerij, de hostiebakkerij in een doveninstituut en een heuse supermarkt voor kerkproducten. 

Nederland 2

Katholiek Nederland tv

Het noordoosten van Oeganda heeft geleden onder de terreur van het Leger van de Heer. Nu de rebellen verdreven zijn zorgt klimaatverandering voor extreme droogte. Toch zijn er tekenen van hoop en kan de bevolking zelfs weer inv ... 

Nederland 2

Katholiek Nederland tv

Pater Tom Tetteroo werkte 55 jaar als missionaris bij de Papoea's. Welke sporen heeft hij nagelaten, hoe staat het nu met 'zijn' mensen? Zijn achterneefjes Tom en Max gingen op zoek, in het land dat pater Tom in 1992 verliet. 

Nederland 2

Katholiek Nederland tv

Een maand uit het leven van paus Franciscus, met ontmoetingen en plichtplegingen, maar ook verrassingsbezoeken en opmerkelijke uitspraken. En priester-presentator Antoine Bodar onthult de klassieke geheimen van Rome.