Drugslab

Ecstasy is niet goed voor je gezondheid en het gebruik van het goedje is nooit zonder risico's. In deze video voorziet Nellie je van de meest belangrijke do's en don'ts om de risico's bij het gebruik van Ecstasy te beperken. GEBRUIK: Meestal wordt MDMA geslikt in pilvorm (Ecstasy). Omdat elke pil een andere hoeveelheid van de actieve stof bevat, weet je nooit hoe veel MDMA je precies binnenkrijgt wanneer je een hele, halve of kwart pil inneemt. DOSERING: De dosering van MDMA in ecstasy pillen verschilt enorm. Bovendien kunnen sommige pillen verschillende (gevaarlijke) stoffen als PM(M)A of mCPP bevatten. Deze stoffen zijn gevaarlijker dan MDMA en kunnen ongewenste bijwerkingen veroorzaken. Een u2018recreatieveu2019 dosis per gelegenheid bevat tussen de 1 en 1,5 mg MDMA per kilo lichaamsgewicht. Dit betekent dat als je 60 kilo weegt, een recreatieve dosis tussen de 60 en 90 mg MDMA voor de hele avond zal liggen. Bevat jouw pil meer dan 180 mg MDMA? Dan is in dat geval een halve pil (of tweemaal een kwart pil met ten minste 1,5 uur tussen de innames) genoeg voor het gewenste effect. Als je meer ervan neemt, krijg je vooral meer last van de ongewenste effecten zoals gespannen kaken, vergeetachtigheid, verwarring en misselijkheid. Natuurlijk is het gebruik van MDMA nooit zonder risico, maar als je dit advies in acht neemt dan kun je de risicou2019s en bijwerkingen zo veel mogelijk beperken. RISICOu2019S: - Oververhitting (hyperthermie) - Watervergiftiging (hyponatriu00ebmie) - Serotoninesyndroom (serotonine vergiftiging) - Hoger risico op hartproblemen (hart- en vaatziekten) - Epileptische aanvallen - Acute staat van verwarring - Leverschade - Psychologische problemen/ kater

Deze week gebruikt Bastiaan Rosman 2CB (4-broom-2,5-dimethoxyfenethylamine). Na het nemen van de 2CB veranderd zijn perceptie helemaal.

Bron: BNN

Meer Afleveringen van Drugslab

Nederland 1

Drugslab

Nellie Benner gebruikt deze aflevering 2C-E (2,5-dimethoxy-4- ethylphenethylamine). Na het innemen is de werking toch anders dan verwacht. 

Nederland 1

Drugslab

Bastiaan Rosman gebruikt deze aflevering Kratom (Mitragynine). Van de poeder Kratom wordt een modderachtige thee gezet. Deze thee drinkt Bastiaan met veel moeite op. 

Nederland 1

Drugslab

Bastiaan Rosman drinkt meerdere alcoholische dranken om te kijken wat alcohol (ethanol) met zijn lichaam doet. Dit kleurloze vloeistof is een verdovend middel. GEBRUIK: Ga je dit weekend de kroeg in om een alcoholisch drankje ... 

Nederland 1

Drugslab

Rens Polman inhaleert de gelige, stinkende en brandende vloeistof Poppers (Amylnitriet) terwijl hij zich aftrekt. Hij beleeft een intens gevoel door deze combinatie. 

Nederland 1

Drugslab

Rens Polman eet deze aflevering een Peyote cactus (Mescaline). Peyote is een bolvormige cactus zonder stekels met een pijnlijke bittere smaakt. Na het eten van de gehele cactus gebeurt er het volgende... 

Nederland 1

Drugslab

Rens Polman gebruikt deze aflevering MDA (3,4-methyleendioxyamfetamine). Na het innemen gaat Rens zichtbaar hard op de MDA. 

Nederland 1

Drugslab

Bastiaan Rosman snuift deze aflevering Kanna (Mesembrine). Door de Kanna filosofeert Bastiaan er op los en geniet ontzettend van de natuur in het lab. 

Nederland 1

Drugslab

Deze aflevering snuift Rens Polman Cacaopoeder (Theobromine). Na het snuiven probeert hij in de feeststemming te komen.