Je verdiende loon

Docuserie waarin programmamaker Marco de Vries werkzoekenden door de wereld van re-integratietrajecten en uitkeringsloketten volgt. Van jonggehandicapte autist tot alleenstaande ouder, van uitgerangeerd afdelingshoofd tot starter zonder diploma en met strafblad. Hoe gaan ze om met de schulden, verveling en het isolement van een leven zonder werk? Hoe is het om als academicus productiewerk te moeten doen aan de lopende band? Hoe succesvol zijn al die omstreden re-integratietrajecten? Hoe motiveer je werklozen die er geen zin meer in hebben? En hoe overtuig je een werkgever dat je echt een nieuwe kans verdient?

Voor vijftigplussers is het moeilijk om een baan te vinden, ook al hebben ze een prachtige carrière achter zich. Werkgevers nemen liever jongeren aan. Voor vijftigplussers is het moeilijk om een baan te vinden, ook al hebben ze een prachtige carrière achter zich. Werkgevers nemen liever jongeren aan. Dat ondervindt ook Jacques. Hij was afdelingshoofd, maar rijdt nu taxi. Toch hoopt hij nog steeds zijn carrière op een mooie manier te kunnen afsluiten. Louck werkte ooit voor grote softwarebedrijven over de hele wereld. Nu is hij werkloos en moet hij zijn huis verkopen. Hij probeert opnieuw voor zichzelf te beginnen, maar dat blijkt lastig als je tegen de zestig loopt.

Bron: NTR

Meer Afleveringen van Je verdiende loon

Nederland 2

Je verdiende loon

Vorig jaar volgden we Natasja en Chantal op een speciaal traject voor mode en cosmetica. Een jaar later kijken we met hen terug op het traject. Hebben ze uiteindelijk een baan gevonden? 

Nederland 2

Je verdiende loon

Vorig jaar volgden we klusjesman Mo en lerares Caroly. Ze deden productiewerk aan de lopende band en zochten ondertussen naar hun droombaan. Hoe gaat het nu, een jaar later, met ze? 

Nederland 2

Je verdiende loon

Voor vijftigplussers is het moeilijk om een baan te vinden, ook al hebben ze een prachtige carrière achter zich. Werkgevers nemen liever jongeren aan. 

Nederland 2

Je verdiende loon

Barry was aan de drank en had een kort lontje. Nu leert hij in een bijzonder leerwerk-bedrijf het vak van autospuiter. Ook leert hij hoe hij met zijn agressie moet omgaan. 

Nederland 2

Je verdiende loon

Na de geboorte van haar kind raakte Najet in een postnatale depressie. In een sociaal werkbedrijf werd ze opgeleid als schoonmaker. Inmiddels geeft ze leiding aan andere schoonmakers. 

Nederland 2

Je verdiende loon

Vluchtelingen komen vaak moeilijk aan de slag of werken ver onder hun niveau. Sanela is werkster. Door de oorlog in Bosnië heeft ze weinig scholing gehad. Vindt ze nu ook haar droombaan als boekhouder? Vluchtelingen komen vaak ... 

Nederland 2

Je verdiende loon

Marisha is transseksueel. Ze werkte meer dan dertig jaar als bouwvakker, maar sinds haar geslachtsverandering wil ze ook een andere carrière. Ze gaat op zoek naar een echt vrouwenberoep. 

Nederland 2

Je verdiende loon

Docuserie waarin programmamaker Marco de Vries werkzoekenden door de wereld van re-integratietrajecten en uitkeringsloketten volgt. Docuserie waarin programmamaker Marco de Vries werkzoekenden door de wereld van re-integratietr ...