Nils Holgersson

Animatieserie over Nils Holgersson, die samen met een groep ganzen spannende avonturen beleeft.

Nils belandt tussen een groep lemmingen die honger hebben, maar vast zitten. Kunnen hij en de ganzen de harige wezentjes bevrijden?

Bron: BNNVARA

Meer Afleveringen van Nils Holgersson

Nederland 1

Nils Holgersson

Als Nils een aangespoelde schatkaart vindt, gaat hij er met Gorgo op uit om de schat te zoeken. 

Nederland 1

Nils Holgersson

Nils wil graag een zonsverduistering zien. Hij bedenkt een list om te zorgen dat Smirre de groep aanvalt, waardoor ze moeten wegvliegen en de verduistering kunnen zien. Zullen ze het hem vergeven? 

Nederland 1

Nils Holgersson

Tristan de gans verschijnt met veel bombarie op het toneel, en doet zich voor als de dapperste gans ooit. Maar is hij dat wel echt? 

Nederland 1

Nils Holgersson

De groep heeft haar eindbestemming bereikt: Lapland! Maar als alle vogels zich bezig gaan houden met nesten bouwen en eieren leggen voelt Nils zich nutteloos en eenzaam. Wordt het tijd voor hem om terug te gaan naar de boerderij? 

Nederland 1

Nils Holgersson

Als Krobak moet vluchten omdat hij aan de Zwarte Elf is ontsnapt, besluit Akka hem te helpen door hem op te nemen in de groep. Nils gelooft hem niet en denkt dat het allemaal een truc is. 

Nederland 1

Nils Holgersson

Nils heeft honger omdat hij het eten van de ganzen niet lekker vindt. Hij besluit om in een boerderij op zoek naar eten te gaan, maar brengt daarmee niet alleen zichzelf, maar ook Gorgo en Martin in gevaar. 

Nederland 1

Nils Holgersson

Het paarseizoen begint voor de ganzen en Nils ergert zich aan het romantische gedrag van Goudoog en Prachtwiek. Wanneer ze in het nauw worden gedreven door Smirre, blijkt echter dat de paartijd ook positieve kanten heeft. 

Nederland 1

Nils Holgersson

De ganzen en Nils stoppen op hun favoriete rustplek, een soort oase in de prachtige natuur. De grond blijkt helaas vreselijk verontreinigd te zijn en de bomen gaan langzaam dood. Gelukkig vindt Nils een oplossing!