De bewoners van de dorpen Uyombo Maweni en Roka Maweni in Kenia lopen elke dag vijftien kilometer met jerrycans op hun hoofd om water te halen bij de dichtstbijzijnde waterput. Philip Kahindi Kadenge heeft zes jaar gespaard om bij zijn eigen huis een waterput en een watertank aan te kunnen leggen en heeft de Foundation Pamoja Kenia opgericht. Hij werkt samen met de Nederlandse stichting Pamoja Kenia. Zij willen het hele dorp schoon water geven, te beginnen bij de twee scholen.

Bron: IKON

Meer Afleveringen van Wilde Ganzen

Nederland 1

Wilde Ganzen

In het noordoosten van India ligt de staat Manipur. Voor kinderen met een beperking willen we hier een speciale school bouwen, waar ze fysiotherapie en les krijgen. 

Nederland 1

Wilde Ganzen

De bewoners van de dorpen Uyombo Maweni en Roka Maweni in Kenia lopen elke dag vijftien kilometer met jerrycans op hun hoofd om water te halen bij de dichtstbijzijnde waterput. Philip Kahindi Kadenge heeft zes jaar gespaard om ... 

Nederland 1

Wilde Ganzen

Onder leiding van de Rural Women Foundation Nigeria hopen lokale bouwvakkers en vrijwilligers deze zomer een gebouw te plaatsen met tien toiletten en vier wasbakken bij de Community Primary School in Amawbia. 

Nederland 1

Wilde Ganzen

Duurzame ontwikkelingsprojecten, opgezet door bevlogen Nederlanders samen met de lokale bevolking. 

Nederland 1

Wilde Ganzen

In 2015 heeft Wilde Ganzen de bouw van een jongerencentrum in Garowe, Somalië, gesteund. Er staat nu een prachtig centrum dat veel gebruikt wordt. Er is alleen een probleem: de stroom valt vaak uit en dat is erg vervelend voor ... 

Nederland 1

Wilde Ganzen

De 14-jarige Nicholous Waithaka wil niets liever dan mensen beter maken. Daar is wel een praktijkschool voor nodig om hem de kneepjes van het vak te leren. Vanuit Nederland helpen stichting Share en de diaconie van de PKN-kerk ... 

Nederland 1

Wilde Ganzen

In Oeganda wil men graag samen met stichting Hearts-Vision een educatiecentrum bouwen voor straatkinderen en hun ouders. Hier krijgen ze onderwijs, medische zorg en hulp bij de opvoeding. 

Nederland 1

Wilde Ganzen

Samen met Stichting Hestia Foundation, Groningen wordt hulp gevraagd bij de aanschaf van een nieuw röntgenapparaat voor een ziekenhuis in Tanzania.