Al tijdens de oorlog in Liberia als klein jongetje kon hij de spanning aan dankzij het samen zingen van negro spirituals. Zijn favoriet: God will take care of you. Hij luistert er nu weer heel vaak naar.

Bron: KRO-NCRV

Meer Afleveringen van Op Adem

Nederland 1

Op Adem

Ze verloor haar vader aan een longontsteking en dat maakt heel invoelbaar waar coronaslachtoffers doorheen gaan. Deze omstandigheden geven woorden als 'licht' en 'liefde' extra gewicht. 

Nederland 1

Op Adem

Voor hem is het beste antwoord op de angst en verwarring in deze tijd: zich te concentreren op waar hij juist dankbaar voor is. De muziek van Oscar Peterson (Hymn to freedom) helpt hem daarbij. 

Nederland 1

Op Adem

Kim Putters was graag nog een keer bij zijn grootouders op bezoek gegaan om vanuit hun nuchtere wijsheid naar deze tijd te kijken. 

Nederland 1

Op Adem

Burgemeester Jos Wienen is onder de indruk van de veerkracht die hij ziet in zijn stad Haarlem, maar houdt zijn hart vast voor het moment dat het veertje lam wordt. 

Nederland 1

Op Adem

Nu Cocky Drost noodgedwongen al weken met haar gezin thuiszit, ontdekt ze dat het ook een kans is om het in de relatie te laten schuren: maak vooral af en toe ruzie over die kaasschillen. 

Nederland 1

Op Adem

Dominee Ad van Nieuwpoort voelt zich in deze onzekere tijd als Jona in de walvis. Het hele bestaan moet gereset worden. 

Nederland 1

Op Adem

Voor dirigent en violist Johannes Leertouwer is het spelen van de Matthäus Passion een jaarlijks terugkerend hoogtepunt van vooral beleving van gemeenschap. En dat wordt het meest indringend voelbaar in de aria Erbarme Dich. 

Nederland 1

Op Adem

De stoïcijnse nuchterheid en de dichterlijke nabijheid. Hij heeft ze allebei nodig om in deze tijd hoop te houden.