Op Adem

Jacobine Geel ontvangt iedere late avond een inspirerende gast in het kerkje van Nederhorst den Berg om even op adem te komen.

Dominic Seldis ervaart deze periode als heel beklemmend. Om uit die beklemming te breken speelt hij graag Sjostakovitsj die veel van zijn muziek maakte, toen hij onder Stalin gevangen zat.

Bron: KRO-NCRV

Meer Afleveringen van Op Adem

Nederland 1

Op Adem

Geestelijk verzorger en musicus Christiaan Boers praat niet alleen met bewoners van het verpleeghuis, maar hij zingt ook vaak met ze, want zang zorgt voor de ziel. Het lied 'In de bloemkool is de krokus' (LB 982) illustreert vo ... 

Nederland 1

Op Adem

Volgens kinderboekenschrijver en dichter Bette Westera kunnen we veel leren van kinderen, zoals geduld en acceptatie. Want als we de onmogelijkheden accepteren kunnen we beter genieten van al het moois dat nu ontstaat. 'Ik bede ... 

Nederland 1

Op Adem

De coronacrisis ervaart Stef Bos als een kantelpunt, een tijd om na te denken of we weer terug moeten naar af of dat we moeten veranderen. Het leven is groeien en de problemen aanpakken. 

Nederland 1

Op Adem

Niet alleen technisch gezien het virus bestrijden, maar ook en vooral oog houden voor het hart. Jet Bussemaker pleit voor gesprekken over de kwetsbaarheid van het leven. 

Nederland 1

Op Adem

Als Theoloog des Vaderlands denkt Samuel Lee na over de betekenis en gevolgen van de coronacrisis. Een van de belangrijkste dingen is om aanwezig te zijn en gevoeliger om te gaan met elkaar en de wereld. 

Nederland 1

Op Adem

Haar liefde voor de natuur begon in de Dordogne, waar ze als kind verpletterd raakte door de schoonheid en eindeloosheid van de natuur. Hoe die natuur juist in deze tijd belangrijk is om op adem te komen, vertelt boswachter Mar ... 

Nederland 1

Op Adem

Gevangenen mogen geen bezoek ontvangen en kunnen niet op verlof. Dat maakt hun eenzaamheid soms nog groter. Een schilderij van een gedetineerde ontroerde gevangenispredikant Dorien van Bosheide. 

Nederland 1

Op Adem

De rauwheid van de teksten van de Amerikaanse zanger Johnny Cash hielpen Bas van der Graaf door een tijd van burn-out. De teksten hebben ook in deze coronacrisis veel zeggingskracht, is de ervaring van de pionierspredikant in A ...