Brainwash Talks

Kunnen we ons lot naar onze hand zetten? Hoe te leven als onzekerheid de enige zekerheid is? Filosofen, wetenschappers en schrijvers spreken over voor hen essentiële waarden die onder spanning staan.

De vraag is niet of er buitenaards leven is, maar wanneer we het zullen vinden. Sterrenkundige Lucas Ellerbroek buigt zich over wat misschien wel het grootste mysterie is.

Bron: HUMAN

Meer Afleveringen van Brainwash Talks

Nederland 1

Brainwash Talks

Een foute, seksistische grap tijdens een etentje, of een racistische grap in een appgroep. Houd je je op de vlakte? Volgens schrijver Carolina Maciel de França moet je je durven uitspreken. Haar pleidooi: wees een 'killjoy' en ... 

Nederland 1

Brainwash Talks

Rappers die elkaar met messen te lijf gaan, of jongeren die een homostel belagen. Als het om jeugdcriminaliteit gaat, is compassie niet het eerste dat in je opkomt, ziet ook criminoloog Jan Dirk de Jong. Toch ligt daarin wel de ... 

Nederland 1

Brainwash Talks

In Nederland werkt driekwart van de mannen fulltime, driekwart van de vrouwen parttime. Rechtshistoricus Madeleijn van den Nieuwenhuizen laat zien hoe dat zo gekomen is. 

Nederland 1

Brainwash Talks

Waarom doen we zo moeilijk over de dood, vraagt schrijver en socioloog Ameline Ansu zich na het overlijden van haar ouders af. Ze probeert rouw bespreekbaar te maken. 

Nederland 1

Brainwash Talks

Wat als we niet alleen mensen, maar ook dieren, planten en zeeën rechten zouden geven? Jurist en schrijver Laura Burgers over een idee dat even opvallend als nodig is. 

Nederland 1

Brainwash Talks

Een op de tien patiënten in Nederland krijgt te maken met een medische misser. Het overkwam ook journalist Rinke van den Brink. Hij betoogt dat dat, met de juiste keuzes, anders kan. 

Nederland 1

Brainwash Talks

Veel verschillen tussen man en vrouw zijn niet cultureel, maar juist biologisch bepaald, stelt neurowetenschapper Iris Sommer. Ze geeft een kijkje in het vrouwenbrein. 

Nederland 1

Brainwash Talks

Bijna niets is zo gepolariseerd en gepolitiseerd als de grap, weet humoronderzoeker Dick Zijp. Hij bespreekt de kracht van de lach.