Naches

Een inkijkje in het leven van een Joodse Nederlander.

Jelle Zijlstra is acteur en theatermaker van beroep. Hij zet zich in voor de homobeweging en is voorzanger in een synagoge. Zijn kritisch oog op onze wereld van religie, macht en saaiheid blijkt nog het best uit de repetitie met jongeren, die op geheel eigen wijze de kijker een spiegel voorhouden.

Bron: EO

Meer Afleveringen van Naches

Nederland 1

Naches

Enrico Cohen doet aan pijnbestrijding en zijn dochter Sammy aan cosplay. Samen hebben ze een hoop naches met een spectaculaire en niet-alledaagse vorm van sport, die bij de meeste mensen al pijn doet als ze ernaar kijken. 

Nederland 1

Naches

Een inkijkje in het leven van een joodse Nederlander. De hoofdpersoon tovert nog even een glimlach op ons gelaat, brengt een relativering of een vrolijke noot. 

Nederland 1

Naches

ElĂ©on de Haas woont in Almelo en is cultuurmakelaar. Zijn werkterrein is voornamelijk in Overijssel, waar hij de cultuur en geschiedenis van ons land ontsluit. Zelf is hij creatief op het gebied van fotografie, wat in de ogen ... 

Nederland 1

Naches

Victoria Ten is afkomstig uit Zuid-Korea. In het Vondelpark geeft ze les in de oosterse bewegingsleer GiCheon, waarin lichaam en geest worden verenigd tot een harmonisch samenspel. Ze doet haar best dit ook in haar dagelijks le ... 

Nederland 1

Naches

Roland Vos heeft een cateringbedrijf, waar hij nog steeds de viskoekjes naar het recept van zijn oma maakt. Zijn vrouw Mirjam heeft inmiddels een andere richting gekozen, waar ze samen een apart soort naches van hebben. 

Nederland 1

Naches

Baruch en Meirav van Riel lijken zo uit een sprookje te zijn weggelopen. Ze bewonen hun eigen paradijs in Baarle-Nassau, met honing, wijn, bijtjes en bloemetjes en misschien zelfs wel een kikker die veranderd is in een prins. 

Nederland 1

Naches

Simcha Roodenburg is kunstenaar. Hij maakt van hout handzame formaten beelden, maar ook enorme constructies. Hij laat zien en horen hoe zijn spiegel op de samenleving voortkomt uit de hoogste golven en de diepste mineur. 

Nederland 1

Naches

Michael Guggenheim zat vroeger in de knopen. Hij is erin geslaagd een imperium op te bouwen met deze behulpzame en decoratieve vanzelfsprekendheid op bijna al onze kleding. Tegenwoordig vraagt hij bij de voedselbank naar een ko ...