De streken van Van Boven

Met haar auto vol keukengerei en servies en haar jonge hond Hughie als reisgenoot gaat Yvette van Boven op culinaire roadtrip. Op zoek naar lekkernijen die Nederland ons brengt, reist de culinair auteur en topkok naar verschillende streken van ons land. Yvette ontmoet enthousiaste mensen die haar de fijne kneepjes laten zien van hun passie; lekker eten. En laat dat nou ook de liefde van Yvette zijn. Overal waar zij komt, van boerenerven tot in de haven, maakt zij met de producten uit die streek de heerlijkste gerechten.

Yvette gaat naar de Zeeuwse Bevelanden waar ze heerlijk in de Westerschelde plonst om zeewier te snijden voor de lekkerste mayo, en zeekraal fikt voor over goudgele knapperige frietjes van zelfgeoogste aardappelen voor bij een geurende pan mosselen.

Bron: AVROTROS

Meer Afleveringen van De streken van Van Boven

Nederland 1

De streken van Van Boven

Yvette gaat naar de Noordoostpolder, waar nog altijd wordt gepionierd: nu met frisse, heerlijke wijn en oude graansoorten op Schokland, en waar Yvette zich in de kassen tussen de tropische groenten zelfs even in Suriname waant. 

Nederland 1

De streken van Van Boven

Yvette gaat naar Het Gooi, waar ze de rijken nu eens links laat liggen en op bezoek gaat bij oude boerenfamilies, hele deftige duiven bitterballen proeft en kookt met Blaricumse boekweit en gerookte vis. 

Nederland 1

De streken van Van Boven

Yvette gaat naar het Rijk van Nijmegen, waar ze duivels lekker marikenbrood gaat maken, nieuwerwets fermenteert en tovert in een ketel boven het vuur met alle heerlijkheden die groeien in het geheimzinnige voedselbos. 

Nederland 1

De streken van Van Boven

Yvette gaat naar de Maasvallei, waar ze terug naar haar jeugd gaat en de lievelingstaart van haar moeder leert maken, het geheim van de Limburgse vlaai proeft en haar oom en tante op balkenbrij met aardpeergelei trakteert. 

Nederland 1

De streken van Van Boven

Yvette gaat naar Scheveningen, waar ze een elegante garnalencocktail 2.0 maakt van zelfgepelde garnalen, versgerookte schar proeft en een heerlijk visje gaat bakken aan boord van een van de schepen. 

Nederland 1

De streken van Van Boven

Yvette gaat naar de Beemster, waar ze kerstig geurende peertjes stooft, het geheim hoort achter de lékkerste mislukte Beemsterkaas en een fonkelnieuw eigen Beemster streekgerecht met geitenkaas presenteert. 

Nederland 1

De streken van Van Boven

Yvette gaat naar de Zeeuwse Bevelanden, waar ze heerlijk in de Westerschelde plonst om zeewier te snijden voor de lekkerste mayo en zeekraal fikt voor over de goudgele, knapperige frietjes. Dit zijn zelfgeoogste aardappelen voo ... 

Nederland 1

De streken van Van Boven

Yvette gaat naar Weerribben Wieden, waar ze Giethoorns grootste Hollandse hit onder de Aziaten proeft, een oude eendenkooi bekijkt en haar eigen Aziatische streekgerecht met brandende rund wokt.