Wilde Ganzen

Wilde Ganzen bestrijdt armoede wereldwijd. Door middel van een financiële bijdrage, kennis en expertise stimuleren wij projecten en sociale ondernemingen die voortkomen uit gezamenlijk initiatief van bevlogen Nederlanders en mensen die in armoede leven.

Twee jaar geleden is er met hulp van Wilde Ganzen een onderwijstraject voor duurzame landbouw gestart met een groep jongeren in de regio Tucurú in Guatemala. Dat was een succes. Ze krijgen les in het verbouwen van groente en fruit, leren hoe ze kippen kunnen houden en hoe je vis moet kweken. De wens is nu om een groep van vijftig jongeren verder op te leiden als boer.

Bron: IKON

Meer Afleveringen van Wilde Ganzen

Nederland 1

Wilde Ganzen

In Tanzania gebeurt het regelmatig dat tijdens een operatie de stroom uitvalt. Met de aanschaf van zonnepanelen en batterijen is een ziekenhuis op het platteland geholpen en bespaart het flink op de energierekening. 

Nederland 1

Wilde Ganzen

Afgedankte spullen krijgen in Colombia een tweede leven door ze op te knappen en te verkopen door jongeren met een beperking. Zo werken we aan een beter milieu en krijgen mensen die anders nauwelijks werk kunnen vinden een inko ... 

Nederland 1

Wilde Ganzen

Spelen, leren en plezier maken is er voor veel jonge kinderen in het Amazonegebied van Peru niet bij. Zij moeten werken om hun ouders te helpen eten op tafel te krijgen. Hoog tijd om te investeren in de toekomst van deze kinderen. 

Nederland 1

Wilde Ganzen

Evelien Bosch blikt terug op een project uit 2010. Toen werd er geld opgehaald voor blinden en slechtzienden in Vietnam. Wat is er met de opbrengst gedaan en bestaat het project nog? 

Nederland 1

Wilde Ganzen

Het wordt steeds moeilijker in de Rifregio in Marokko om granen te verbouwen. Jongeren trekken massaal weg naar de steden en naar Europa. Met het opzetten van voedselbossen keert het optimisme terug. 

Nederland 1

Wilde Ganzen

Leerlingen die terugkeren naar school in het noorden van Ethiopië krijgen les in beschadigde klaslokalen. De kinderen zelf zijn ook beschadigd door het gewapende conflict van de afgelopen jaren en hebben hulp nodig bij het ver ... 

Nederland 1

Wilde Ganzen

In Cambodja zijn tijdens de dictatuur in de jaren 70 alle scholen gesloten en boeken verbrand. Leraren, studenten en intellectuelen werden vervolgd en vermoord. De verwoestende gevolgen zijn nu nog steeds voelbaar. Het kost de ... 

Nederland 1

Wilde Ganzen

Niemand heeft beter zicht op illegale boskap dan de bewoners van het Amazonegebied zelf. Met camera's en goede internetverbindingen komen de oorspronkelijke bewoners op voor hun leefgebied én de natuur.