Fryslân DOK

Een reeks van documentaires gemaakt door Omrop Fryslân over actuele kwesties in Friesland.

Abel en Edou zijn allebei net 28 jaar en nu al lijsttrekker van een politieke partij. Abel van de BBB, Edou van de PvdA. Ze denken en stemmen totaal verschillend, maar zetten zich beiden met hart en ziel in.

Bron: OMROP FRYSLAN

Meer Afleveringen van Fryslân DOK

Nederland 2

Fryslân DOK

Hoe gaan we om met dieren waarvan we vinden dat ze niet in ons landschap passen? De weidevogel is welkom, de wolf moet dood. Velen vragen zich af of er grenzen zijn aan wat we moeten accepteren. 

Nederland 2

Fryslân DOK

Cees Buisman, directeur van Wetsus, stelt zijn leven in dienst van de wetenschap. De milieutechnoloog wil bijdragen aan een duurzame wereld en vindt dat de westerse mens zich anders moet gedragen. 

Nederland 2

Fryslân DOK

Steeds meer mensen leven in armoede. In Leeuwarden biedt Douwe elke dag hulp aan mensen die amper rondkomen: 'Er is een revolutie nodig, maar tot die tijd blijven we gewoon boodschappen rondbrengen.' 

Nederland 2

Fryslân DOK

Een Fries echtpaar neemt vluchtelingen in huis op en helpt ze op weg bij hun nieuwe leven. Ook nadat ze uitvliegen, houden ze contact. Welk geluk brengen Amgad en Mustafa uit Jemen onze maatschappij? 

Nederland 2

Fryslân DOK

Na de bevrijding waren er ineens veel verzetshelden en wist iedereen wie er fout was geweest. Documentairemaker Gerard van der Veer reist door de oorlogsgeschiedenis, op zoek naar de grijstinten. 

Nederland 2

Fryslân DOK

Na de bevrijding waren er ineens veel verzetshelden en wist iedereen wie er fout was geweest. Gerard van der Veer reist door de oorlogsgeschiedenis, op zoek naar de grijstinten. 

Nederland 2

Fryslân DOK

De leden van het Nieuw Talent Orkest uit de regio Bolsward worstelen zich, met vallen en opstaan, door de wereld van notenbalken en blaastechniek. Lukt het hen om na drie maanden een concert te geven? 

Nederland 2

Fryslân DOK

Waarom sluiten Friese studenten zich in hun studiestad buiten Friesland aan bij een Friese studentenvereniging? Heimwee? Of, ver van huis, een extra herwaardering van de eigen taal en cultuur?