Eucharistieviering

De vieringen komen uit alle delen van het land. De bisdommen hebben ervoor gekozen iedere week de vitaliteit van geloof en kerk vanaf wisselende locaties te laten zien. Voor de viering wordt een geloofsgesprek uitgezonden dat als context dient voor deze live-uitzending.

Vanuit de H. Martinuskerk te Tegelen. Voorganger: pastoor John Dautzenberg. Voor de eerste maal komt de rechtstreekse eucharistieviering in bisdom Roermond vanuit de St. Martinuskerk te Tegelen. Voorganger: pastoor John Dautzenberg. Het Vocaal Ensemble Campanella o.l.v. Jan Knaapen verzorgt de muzikale ondersteuning. THEMA VIERING door pastoor John Dautzenberg Nadat de kersttijd met de Doop van de Heer is afgesloten, is de gewone tijd, de tijd door het jaar, weer begonnen. Er is in deze tijd wat meer ruimte voor de gewone, basale zaken van ons gelovig leven. In de lezingen van vandaag gaat het om bekering, om ommekeer. De mens wordt geroepen zich om te keren, zich te keren tot Hem die het leven zelf is. Maar om Zijn Boodschap van liefde en ommekeer bij de mens te krijgen, heeft Hij mensen nodig. Jona, Simon, Andreas, Jakobus en Johannes. Hun namen weerklinken vandaag. Zij werden indertijd geroepen om de boodschap te verkondigen die God hen wilde ingeven. Gehoor geven Gehoor geven aan die roeping vroeg om loslaten en opgeven. Hun toekomst was ongewis, maar zij vertrouwden op Hem die hen riep. Zo was het toen en zo is het nog steeds. God bedient zich van mensen, Hij roept, soms heel subtiel, soms doordringend en overluid. Maatschappelijke ontwikkelingen alsook de antenne voor gelovig leven in onze tijd maken de mensen van nu gevoelig voor de roep van God. ‘Komt, volgt Mij; Ik zal maken dat gij vissers van mensen wordt’ (Mc. 1, 17). God roept, ook vandaag. Ben ik bereid gehoor te geven en Hem te volgen, om christen te willen zijn in deze tijd en de weg van Jezus te gaan?

Bron: KRO

Meer Afleveringen van Eucharistieviering

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Kerk der Friezen in Rome. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Heilig Hart van Jezuskerk te Roermond. Celebrant: pastoor Carlos Martinez. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Broederenkerk in Deventer. Celebrant: pastoor Ronald Cornelissen. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de St. Joriskerk te Eindhoven. Celebrant: pastoor René Wilmink. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de H. Petruskerk te Roelofarendsveen. Celebrant: pastoor Jack Glas. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de H. Willibrordusbasiliek te Hulst. Celebrant: pastoor Wiel Wiertz. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Onze Lieve Vrouw van Lourdeskerk in Bergen op zoom. Celebrant: pastoor Paul Verbeek. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekste eucharistieviering vanuit de Sint Martinuskerk te Sneek. Celebrant: pastoor Peter van der Weide.