Eucharistieviering

De vieringen komen uit alle delen van het land. De bisdommen hebben ervoor gekozen iedere week de vitaliteit van geloof en kerk vanaf wisselende locaties te laten zien. Voor de viering wordt een geloofsgesprek uitgezonden dat als context dient voor deze live-uitzending.

Vanuit de H. Jacobus de Meerdere te Den Haag. Voorganger: Ad van der Helm. De rechtstreekse uitzending van de eucharistieviering komt op het Hoogfeest van de Openbaring des Heren (b) vanuit de H. Jacobus de Meerdere te Den Haag. Voorganger: pastoor Ad van der Helm. Het Cantemus Domino o.l.v. Jos laus verzorgt de muzikale ondersteuning. THEMA VIERING door pastoor Ad van der Helm Grensverleggend bezoek Al vanaf de eerste pagina’s van zijn evangelie maakt Matteüs duidelijk dat er met de komst van Jezus een nieuwe tijd is aangebroken. God trekt met de geboorte van zijn Zoon nieuwe grenzen: Hij is niet geboren voor een uitverkoren groep die boven de andere volkeren staat. Zijn geboorte is een teken voor alle mensen. De wijzen uit het Oosten vertegenwoordigen de vele volkeren die eeuwenlang buiten de belofte van Gods heil leken te staan. Vele pagina’s Bijbelcommentaren zijn gewijd aan de vraag wie deze ‘magoi’ eigenlijk zijn: koningen uit Perzië? Astrologen uit Babylonië? Wijzen uit Arabië? Belangrijker is dat met de komst van deze wijzen met hun geschenken de oude profetieën weer tot leven komen waarin wordt gezegd dat koningen uit den vreemde in Jeruzalem God komen vereren (Jes. 60, ps. 72). Wie zich deze teksten herinnert, beseft dat er eigenlijk niets nieuws onder de zon is, maar dat met de geboorte van Jezus het volk Israël zijn oorspronkelijke roeping terug vindt: namelijk alle andere volkeren voeren tot God, de Schepper van hemel en aarde, de Vader van alle mensen. Abraham droeg die belofte en opdracht al met zich mee in zijn eigen naam - Vader van vele volkeren. Wij die Jezus op Driekoningen vereren, ontvangen diezelfde opdracht om mensen in aanraking te brengen met de boodschap van Gods liefde en zorgzaamheid voor alle mensen, een grensverleggende Liefde.

Bron: KRO

Meer Afleveringen van Eucharistieviering

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Kerk der Friezen in Rome. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Heilig Hart van Jezuskerk te Roermond. Celebrant: pastoor Carlos Martinez. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Broederenkerk in Deventer. Celebrant: pastoor Ronald Cornelissen. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de St. Joriskerk te Eindhoven. Celebrant: pastoor René Wilmink. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de H. Petruskerk te Roelofarendsveen. Celebrant: pastoor Jack Glas. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de H. Willibrordusbasiliek te Hulst. Celebrant: pastoor Wiel Wiertz. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Onze Lieve Vrouw van Lourdeskerk in Bergen op zoom. Celebrant: pastoor Paul Verbeek. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekste eucharistieviering vanuit de Sint Martinuskerk te Sneek. Celebrant: pastoor Peter van der Weide.