Eucharistieviering

De vieringen komen uit alle delen van het land. De bisdommen hebben ervoor gekozen iedere week de vitaliteit van geloof en kerk vanaf wisselende locaties te laten zien. Voor de viering wordt een geloofsgesprek uitgezonden dat als context dient voor deze live-uitzending.

Voorganger: deken Harrie Smeets. M.m.v. Ars Musica o.l.v. Jos Ardts. Orgel: Theo Hes. De rechtstreekse uitzending van de eucharistieviering op TV komt op de 16e Zondag door het Jaar vanuit de St. Petrus Bandenkerk te Venray. Voorganger: deken Harrie Smeets. M.m.v. Ars Musica o.l.v. Jos Ardts. Orgel: Theo Hes. Thema eucharistieviering door deken Harrie Smeets De kerk kent in alle tijden, zolang als ze al bestaat, twee gezichten. Enerzijds ervaren we in de kerk de werking van Christus’ genade: God is aanwezig in zijn kerk. Anderzijds is ze ook een kerk van zondaars: ze bestaat uit mensen die wel van goede wil zijn, maar intussen struikelen over alles wat hen voor de voeten komt. De kerk is van Christus, maar de kerk is er ook voor zondaars. Zoals de kerkvader Augustinus al zei: de kerk is geen genootschap van louter heiligen. Hij noemde dat een ‘corpus permixtum’: een gemengd lichaam van heiligen en zondaars. En wat voor het leven van de kerk geldt, geldt ook voor ons leven: we ervaren de kracht van Gods genade in ons, maar doorgaans moeten we ook de taaie kracht van de zonde in ons leven erkennen. Er staat tarwe in de tuin van ons leven, maar als we eerlijk kijken zullen we ook onkruid ontdekken. Als mensen hebben we de neiging om vooral te kijken naar de tarwe in de eigen tuin en naar het onkruid in de tuin van de ander. Jezus laat weten dat hij tarwe en onkruid tot de oogst samen laat opgroeien. Misschien dat we in het licht van het evangelie beter andersom zouden kunnen handelen: kijken naar het eigen onkruid en naar andermans tarwe.

Bron: KRO

Meer Afleveringen van Eucharistieviering

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Kerk der Friezen in Rome. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Heilig Hart van Jezuskerk te Roermond. Celebrant: pastoor Carlos Martinez. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Broederenkerk in Deventer. Celebrant: pastoor Ronald Cornelissen. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de St. Joriskerk te Eindhoven. Celebrant: pastoor René Wilmink. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de H. Petruskerk te Roelofarendsveen. Celebrant: pastoor Jack Glas. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de H. Willibrordusbasiliek te Hulst. Celebrant: pastoor Wiel Wiertz. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Onze Lieve Vrouw van Lourdeskerk in Bergen op zoom. Celebrant: pastoor Paul Verbeek. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekste eucharistieviering vanuit de Sint Martinuskerk te Sneek. Celebrant: pastoor Peter van der Weide.