Eucharistieviering

De vieringen komen uit alle delen van het land. De bisdommen hebben ervoor gekozen iedere week de vitaliteit van geloof en kerk vanaf wisselende locaties te laten zien. Voor de viering wordt een geloofsgesprek uitgezonden dat als context dient voor deze live-uitzending.

Voorganger: pastor Koos Smits. M.m.v. Jongerenkoor Voices of Heaven o.l.v. Louis ten Vregelaar. De rechtstreekse uitzending van de eucharistieviering op TV komt op de 15e Zondag door het Jaar vanuit de st. Lambertusbasiliek te Hengelo. Voorganger: pastor Koos Smits. M.m.v. Jongerenkoor Voices of Heaven o.l.v. Louis ten Vregelaar. Thema eucharistieviering door pastor Koos Smits Een Zaaier ging uit … Zo begint de eerste van zeven parabels uit het 13e hoofdstuk van de evangelist Mattheus. ‘Een zaaier ging uit …’ Een talloze menigte is Hem gevolgd. Ze zitten aan de rand van het meer, omringd door bergen. Jezus ziet in alles de scheppende hand van Zijn Vader en voelt in alles de liefdevolle Geest van God. Ja, het Koninkrijk Gods, het gelukzalige Rijk van liefde en gerechtigheid, het is hier, midden tussen de mensen, midden in de natuur. Maar hoe jammer, ze zien het niet, ze voelen het niet, ze weten het niet. Hoe moet Hij hun nu vertellen, dat God Zijn Vader hen zo nabij is? Welke woorden moet Hij gebruiken? En zullen zijn woorden uitwerken? Dan ziet Jezus op de helling een zaaier die uitgaat om te zaaien. Ja, wis en waarachtig, zo is het met het Rijk Gods. Zijn Woord zal niet bij iedereen vallen, niet bij iedereen ontkiemen, niet bij iedereen uitgroeien. Maar één ding is zeker: in sommige mensen zal Zijn Woord honderdvoudig vrucht dragen. En Jezus zegt: ‘Mensen, zie daar het Koninkrijk Gods.

Bron: KRO

Meer Afleveringen van Eucharistieviering

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Kerk der Friezen in Rome. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Heilig Hart van Jezuskerk te Roermond. Celebrant: pastoor Carlos Martinez. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Broederenkerk in Deventer. Celebrant: pastoor Ronald Cornelissen. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de St. Joriskerk te Eindhoven. Celebrant: pastoor René Wilmink. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de H. Petruskerk te Roelofarendsveen. Celebrant: pastoor Jack Glas. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de H. Willibrordusbasiliek te Hulst. Celebrant: pastoor Wiel Wiertz. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Onze Lieve Vrouw van Lourdeskerk in Bergen op zoom. Celebrant: pastoor Paul Verbeek. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekste eucharistieviering vanuit de Sint Martinuskerk te Sneek. Celebrant: pastoor Peter van der Weide.