Eucharistieviering

De vieringen komen uit alle delen van het land. De bisdommen hebben ervoor gekozen iedere week de vitaliteit van geloof en kerk vanaf wisselende locaties te laten zien. Voor de viering wordt een geloofsgesprek uitgezonden dat als context dient voor deze live-uitzending.

Voorganger: pastor Han Akkermans. Met medewerking van het Sacramentskoor uit Breda o.l.v. Henri de Graauw. De rechtstreekse uitzending van de eucharistieviering op TV komt op de 7e Zondag van Pasen (a) vanuit de H. Antonius van Padua te Lepelstraat. Voorganger: pastor Han Akkermans. Met medewerking van het Sacramentskoor uit Breda o.l.v. Henri de Graauw. Wezenzondag wordt deze zondag tussen Hemelvaart en Pinksteren ook wel genoemd. Deze benaming geeft het gevoel weer van de leerlingen die zagen dat Jezus uit hun ogen verdween. Het Halleluja-vers vandaag klinkt weliswaar heel anders. Het herneemt een woord van Jezus uit de afscheidsrede: ‘Ik zal u niet als wezen achterlaten.’ Het dubbele gevoel in deze negen dagen, - de eerste noveen! - is zo vreemd nog niet. Jezus heeft zich aan de ogen van zijn leerlingen onttrokken, maar heeft hen tevens gezegd dat Hij met hen zal zijn tot aan het einde van de wereld. De Aanwezige die zich aan ons zien en kennen onttrekt, dat is de ervaring van mensen die zich gelovig noemen. Geloven betekent soms dat we, met een hoofd vol gedachten en een hart vol gevoel, ons toch met lege handen voelen staan. Jezus bidt voor ons dat we die situatie kunnen uithouden en dat zijn Geest bezit van ons neemt en ons omvormt, ons hoofd, ons hart en onze handen, van dag tot dag, van jaar tot jaar.

Bron: KRO

Meer Afleveringen van Eucharistieviering

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Kerk der Friezen in Rome. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Heilig Hart van Jezuskerk te Roermond. Celebrant: pastoor Carlos Martinez. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Broederenkerk in Deventer. Celebrant: pastoor Ronald Cornelissen. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de St. Joriskerk te Eindhoven. Celebrant: pastoor René Wilmink. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de H. Petruskerk te Roelofarendsveen. Celebrant: pastoor Jack Glas. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de H. Willibrordusbasiliek te Hulst. Celebrant: pastoor Wiel Wiertz. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Onze Lieve Vrouw van Lourdeskerk in Bergen op zoom. Celebrant: pastoor Paul Verbeek. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekste eucharistieviering vanuit de Sint Martinuskerk te Sneek. Celebrant: pastoor Peter van der Weide.