Eucharistieviering

De vieringen komen uit alle delen van het land. De bisdommen hebben ervoor gekozen iedere week de vitaliteit van geloof en kerk vanaf wisselende locaties te laten zien. Voor de viering wordt een geloofsgesprek uitgezonden dat als context dient voor deze live-uitzending.

vanuit de de St. Nicolaaskerk te Amsterdam. Voorganger: pastor Joop Stam. Met medewerking van Capella Nicolai o.l.v. Michael Hedley. De rechtstreekse uitzending van de eucharistieviering op TV komt op de 5e Zondag van Pasen (a) vanuit de de St. Nicolaaskerk te Amsterdam. Voorganger: pastor Joop Stam. Met medewerking van Capella Nicolai o.l.v. Michael Hedley. Wegwijzers Vanouds zijn wij vertrouwd geraakt met wegwijzers langs de wegen. Wij kunnen eenvoudig niet zonder om onze reisbestemming te bereiken. Zij wijzen ons de weg naar het doel, waar en hoe wij ook op weg zijn. Het is een bijzondere ervaring als wij op onze levensreis mensen mogen ontmoeten die voor ons in wisselende levensomstandigheden een wegwijzer zijn geworden. Echte wegwijzers die door hun persoon, levenservaring, wijsheid en trouw ons nabij zijn; die, zonder zich op te dringen, met diep respect en hartelijke bewogenheid ons de weg wijzen naar de kern van een waardevol leven. Zij zijn onmisbaar en onbetaalbaar! De weg, de waarheid en het leven De Bijbel bevat vele wegwijzers die ons naar het geheim van Gods aanwezigheid verwijzen. In het Johannes Evangelie van deze zondag verwijst Jezus naar het huis van God, Zijn Vader. Waar ruimte is voor velen. Tomas vraagt om de weg daarheen. Jezus wijst dan niet alleen de weg, maar Hij zegt: Ik ben de weg, de waarheid en het leven. En dat is uniek! Jezus gaat zelfs zo ver, dat Hij op de vraag van Filippus: ‘Heer, toon ons de Vader!’, antwoordt: ‘Wie Mij ziet, ziet de Vader’. Dat is een wonderlijk antwoord dat ons te denken geeft. Zien naar Jezus, hoe doen we dat? En is Hij dan de wegwijzer naar God, de Vader van ons allen? Wat een uitdagende wegwijzer!

Bron: KRO

Meer Afleveringen van Eucharistieviering

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Kerk der Friezen in Rome. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Heilig Hart van Jezuskerk te Roermond. Celebrant: pastoor Carlos Martinez. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Broederenkerk in Deventer. Celebrant: pastoor Ronald Cornelissen. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de St. Joriskerk te Eindhoven. Celebrant: pastoor René Wilmink. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de H. Petruskerk te Roelofarendsveen. Celebrant: pastoor Jack Glas. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de H. Willibrordusbasiliek te Hulst. Celebrant: pastoor Wiel Wiertz. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Onze Lieve Vrouw van Lourdeskerk in Bergen op zoom. Celebrant: pastoor Paul Verbeek. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekste eucharistieviering vanuit de Sint Martinuskerk te Sneek. Celebrant: pastoor Peter van der Weide.