Eucharistieviering

De vieringen komen uit alle delen van het land. De bisdommen hebben ervoor gekozen iedere week de vitaliteit van geloof en kerk vanaf wisselende locaties te laten zien. Voor de viering wordt een geloofsgesprek uitgezonden dat als context dient voor deze live-uitzending.

vanuit de St. Jansbasiliek te Den Bosch. Hoofdcelebrant: Mgr. A. Hurkmans. Capella Brabant en Concerto Barocco o.l.v. Marc Versteeg. Solisten: Lenneke Ruiten, sopraan; Maaike Poorthuis, alt; Gerben Houba, tenor; Hubert Claessens, bas organist: Bernard Bartelink. Uitgevoerd wordt de Krönungsmesse van W.A. Mozart. De rechtstreekse uitzending van de eucharistieviering op TV komt, op de 4e Zondag van de Veertigdagentijd (a) vanuit de St. Jansbasiliek te Den Bosch. Hoofdcelebrant: Mgr. A. Hurkmans. Capella Brabant en Concerto Barocco o.l.v. Marc Versteeg. Solisten: Lenneke Ruiten, sopraan; Maaike Poorthuis, alt; Gerben Houba, tenor; Hubert Claessens, bas organist: Bernard Bartelink. Uitgevoerd wordt de Krönungsmesse van W.A. Mozart. Extra lange eucharistieviering Voor één keer is er geen geloofsgesprek aan de voorkant van de rechtstreekse uitzending van de eucharistieviering. De reden is even simpel als feestelijk. De restauratie van de Sint Jan in Den Bosch wordt gevierd met een grote plechtigheid. Dat vergt meer tijd dan bij een gewone viering. Daarom dit keer geen geloofsgesprek, maar wel een prachtige viering om stil te staan bij het feit dat de Sint Jan voor het eerst sinds jaren niet meer in de steigers staat.

Bron: KRO

Meer Afleveringen van Eucharistieviering

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Kerk der Friezen in Rome. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Heilig Hart van Jezuskerk te Roermond. Celebrant: pastoor Carlos Martinez. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Broederenkerk in Deventer. Celebrant: pastoor Ronald Cornelissen. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de St. Joriskerk te Eindhoven. Celebrant: pastoor René Wilmink. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de H. Petruskerk te Roelofarendsveen. Celebrant: pastoor Jack Glas. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de H. Willibrordusbasiliek te Hulst. Celebrant: pastoor Wiel Wiertz. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Onze Lieve Vrouw van Lourdeskerk in Bergen op zoom. Celebrant: pastoor Paul Verbeek. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekste eucharistieviering vanuit de Sint Martinuskerk te Sneek. Celebrant: pastoor Peter van der Weide.