Eucharistieviering

De vieringen komen uit alle delen van het land. De bisdommen hebben ervoor gekozen iedere week de vitaliteit van geloof en kerk vanaf wisselende locaties te laten zien. Voor de viering wordt een geloofsgesprek uitgezonden dat als context dient voor deze live-uitzending.

vanuit de abdij Koningshoeven te Berkel-Enschot. Voorganger: abt Dom Bernardus. De rechtstreekse uitzending van de eucharistieviering op TV komt, op de 2e Kerstdag (a), vanuit de abdij Koningshoeven te Berkel-Enschot. Voorganger: abt Dom Bernardus. De Heilige Familie - Beeld van God Na de herders in den velde en de engelen in den hoge zoomt de liturgie vandaag in op de vader en de moeder die samen rond het pasgeboren Kind staan. Het zien van een jong gezin maakt velen van ons spontaan blij. Er is zelfs bij wet een zorgverlof geregeld zodat een jong gezin van elkaar kan genieten. Het is een belofte vol toekomst en toch zou je haast vergeten dat de geboorte van dit kind pijn veroorzaakt heeft bij de moeder en verwarring bij de vader. Ondanks alles dragen zij zorg voor dit kind. God laat zich deze zorg van mensen welgevallen. Hij kiest uitdrukkelijk voor een leven in gemeenschap met ons mensen. God laat zich beminnen maar Hij bemint eveneens in, door en met dit Kind. Zo is onze God. En wij? Dragen wij zorg voor God? Hebben wij tijd en aandacht voor Hem? Beminnen wij God en laten wij ons door Hem beminnen in, door en met dit Kind? Het feest van deze zondag laat zien dat God gemeenschap zoekt en nodigt ons uit om eveneens gemeenschap te zoeken. Het feest laat niet zozeer het ideale gezin zien maar wel de ideale God.

Bron: KRO

Meer Afleveringen van Eucharistieviering

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Kerk der Friezen in Rome. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Heilig Hart van Jezuskerk te Roermond. Celebrant: pastoor Carlos Martinez. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Broederenkerk in Deventer. Celebrant: pastoor Ronald Cornelissen. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de St. Joriskerk te Eindhoven. Celebrant: pastoor RenĂ© Wilmink. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de H. Petruskerk te Roelofarendsveen. Celebrant: pastoor Jack Glas. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de H. Willibrordusbasiliek te Hulst. Celebrant: pastoor Wiel Wiertz. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Onze Lieve Vrouw van Lourdeskerk in Bergen op zoom. Celebrant: pastoor Paul Verbeek. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekste eucharistieviering vanuit de Sint Martinuskerk te Sneek. Celebrant: pastoor Peter van der Weide.