Eucharistieviering

De vieringen komen uit alle delen van het land. De bisdommen hebben ervoor gekozen iedere week de vitaliteit van geloof en kerk vanaf wisselende locaties te laten zien. Voor de viering wordt een geloofsgesprek uitgezonden dat als context dient voor deze live-uitzending.

vanuit de Kerk der Friezen te Rome. Voorganger: pater rector Tiemen Brouwer o.p. Koor: Voorzangers en Gemeenschap Kerk der Friezen o.l.v. organist Mattijs Vijverberg. De rechtstreekse uitzending van de eucharistieviering op TV komt, op de 31e zondag door het jaar (c), vanuit de Kerk der Friezen te Rome. Voorganger: pater rector Tiemen Brouwer o.p. Koor: Voorzangers en Gemeenschap Kerk der Friezen o.l.v. organist Mattijs Vijverberg. De vijgeboom heeft een dichte kruin van grote bladeren. Het is goed te begrijpen, dat Adam en Eva van deze bladeren een schort maakten om hun naaktheid te bedekken. Zacheüs, geklommen in de vijgeboom, bleef verborgen voor de mensen, aan wiens blikken hij zich onttrok. Toch had hijzelf voldoende zicht om Jezus langs te zien komen. Jezus op zijn beurt zag hem onmiddellijk door het dichte loof heen. Zacheüs was een ‘fout mens’. Hij was het hoofd van de belastinginners. Hij heulde met de bezetter. De mensen keken hem weg. Hij was klein van stuk. Toch lieten ze hem niet vooraan staan toen Jezus langskwam. Hij moest zich maar klein houden achter hun rug. Zacheüs was een eenzaam mens. Toen Adam en Eva zich schuil hielden in het gebladerte na de eerste zonde, wilden ze niet door God gezien worden, maar God zag hen door het gebladerte en riep: ‘Adam, waar zijt gij!’ Hun wegschuilen was uit vrees voor straf. Zacheüs wegschuilen was niet uit vrees voor God, maar voor de mensen. Hij vond juist in Jezus een God met hart voor de mensen, die gekomen was om te redden wie verloren was, ook hem. Bij Zacheüs een diep verlangen om gezien en verlost te worden. God veracht niets van wat Hij geschapen heeft, zelfs niet een mens, die fout is geweest. Jezus liefdevolle blik haalt het beste uit de mens naar voren. Zacheüs geeft de helft van zijn bezittingen weg.

Bron: KRO

Meer Afleveringen van Eucharistieviering

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Kerk der Friezen in Rome. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Heilig Hart van Jezuskerk te Roermond. Celebrant: pastoor Carlos Martinez. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Broederenkerk in Deventer. Celebrant: pastoor Ronald Cornelissen. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de St. Joriskerk te Eindhoven. Celebrant: pastoor René Wilmink. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de H. Petruskerk te Roelofarendsveen. Celebrant: pastoor Jack Glas. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de H. Willibrordusbasiliek te Hulst. Celebrant: pastoor Wiel Wiertz. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Onze Lieve Vrouw van Lourdeskerk in Bergen op zoom. Celebrant: pastoor Paul Verbeek. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekste eucharistieviering vanuit de Sint Martinuskerk te Sneek. Celebrant: pastoor Peter van der Weide.