Eucharistieviering

De vieringen komen uit alle delen van het land. De bisdommen hebben ervoor gekozen iedere week de vitaliteit van geloof en kerk vanaf wisselende locaties te laten zien. Voor de viering wordt een geloofsgesprek uitgezonden dat als context dient voor deze live-uitzending.

vanuit de St. Nicolaaskerk te Amsterdam. Voorganger: Joop Stam. Koor: Bavo Cantorij uit Haarlem o.l.v. Fons Ziekman. Orgel: Ton van Eck. De rechtstreekse uitzending van de eucharistieviering op TV komt, op de 29e zondag door het jaar (c), vanuit de St. Nicolaaskerk te Amsterdam. Voorganger: Joop Stam. Koor: Bavo Cantorij uit Haarlem o.l.v. Fons Ziekman. Orgel: Ton van Eck. Geloven dat je het treft Het is niet zo makkelijk om afhankelijk te zijn van een ander. Soms kan het niet anders. Bijvoorbeeld als je in een ziekenhuis ligt en je bed niet uit mag. Of als je afhankelijk bent van de besluiten van een ander. Dan ben je als het ware overgeleverd aan de genade van een mens. En dan mag je hopen dat je het treft. Dat vraagt dus om een relatie van vertrouwen. Maar je vertrouwen geef je niet zomaar, uit angst dat er misbruik van wordt gemaakt. Of misschien door slechte ervaringen uit het verleden. Jezus schetst in het evangelie van vandaag een situatie waarin een weduwe recht zoekt bij een onrechtvaardige rechter. Dat is eigenlijk dubbel pech. Als weduwe was je in de tijd van Jezus zeer afhankelijk van de ‘goodwill’ van anderen, helemaal als je geen oudere kinderen had die voor je op konden komen. En dan tref je ook nog eens een rechter die niet rechtvaardig is. Maar de vrouw geeft niet op en gelooft dat ze haar recht kan halen door te blijven aandringen. En dat lukt. Jezus geeft ons hiermee een voorbeeld van iemand die durft te geloven, durft te vertrouwen, bijna tegen beter weten in, en niet opgeeft. Maar ook met het voorbeeld van de rechter kan Hij ons iets leren. Verwijst deze man naar God? Misschien wel naar ons beeld van God, namelijk als een rechter aan wiens grillen we zijn overgeleverd. Jezus corrigeert dat beeld. God heeft zorg voor ons, wil ons recht doen. Durven we dat te geloven?

Bron: KRO

Meer Afleveringen van Eucharistieviering

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Kerk der Friezen in Rome. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Heilig Hart van Jezuskerk te Roermond. Celebrant: pastoor Carlos Martinez. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Broederenkerk in Deventer. Celebrant: pastoor Ronald Cornelissen. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de St. Joriskerk te Eindhoven. Celebrant: pastoor René Wilmink. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de H. Petruskerk te Roelofarendsveen. Celebrant: pastoor Jack Glas. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de H. Willibrordusbasiliek te Hulst. Celebrant: pastoor Wiel Wiertz. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Onze Lieve Vrouw van Lourdeskerk in Bergen op zoom. Celebrant: pastoor Paul Verbeek. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekste eucharistieviering vanuit de Sint Martinuskerk te Sneek. Celebrant: pastoor Peter van der Weide.