Eucharistieviering

De vieringen komen uit alle delen van het land. De bisdommen hebben ervoor gekozen iedere week de vitaliteit van geloof en kerk vanaf wisselende locaties te laten zien. Voor de viering wordt een geloofsgesprek uitgezonden dat als context dient voor deze live-uitzending.

vanuit de Bonifatiuskerk te Leeuwarden. Hoofdcelebrant: Mgr. G. de Korte. Koor: Bonifatiuskerk o.l.v. Hendrikje van den Berg. Orgel: Johan Siemensma. De rechtstreekse uitzending van de eucharistieviering op TV komt, op de 28e zondag door het jaar (c), vanuit de Bonifatiuskerk te Leeuwarden. Hoofdcelebrant: Mgr. G. de Korte. Koor: Bonifatiuskerk o.l.v. Hendrikje van den Berg. Orgel: Johan Siemensma. Het evangelie deze zondag gaat over tien melaatsen die genezen worden. Dit betekende niet alleen genezing van een verschrikkelijke ziekte maar men kon ook weer in de samenleving worden opgenomen. Een einde dus aan uitstoting en isolatie. Ze konden weer vrij deelnemen aan alle sociale en religieuze activiteiten van hun gemeenschap. Jezus gaf hun de opdracht om zich aan de priesters te laten zien. Dit was nodig om weer in de gemeenschap te worden opgenomen. Slechts één van hen, een Samaritaan, keerde terug om zich aan Jezus te laten zien. Hij keerde terug tot de Bron van zijn genezing. Vervolgens zei Jezus tot hem: ‘Sta op en ga heen; uw geloof heeft u gered’. De echte redding voor deze melaatse was niet de genezing van zijn ziekte maar de relatie die hij had met Christus. Jezus verricht deze genezing ‘op zijn reis naar Jeruzalem’. Ook wij worden uitgenodigd Jezus op zijn reis te volgen en ons door Hem te laten aanraken en genezen te worden van onze gebreken. En naar Zijn voorbeeld de melaatsen van onze dagen tegemoet te treden. Dan mogen we met die ene genezen melaatse zingen: ‘Geheel de aarde aanschouwde wat onze God voor ons deed. Verheerlijkt de Heer, alle landen, weest blij, verheugt u en zingt’.

Bron: KRO

Meer Afleveringen van Eucharistieviering

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Kerk der Friezen in Rome. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Heilig Hart van Jezuskerk te Roermond. Celebrant: pastoor Carlos Martinez. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Broederenkerk in Deventer. Celebrant: pastoor Ronald Cornelissen. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de St. Joriskerk te Eindhoven. Celebrant: pastoor René Wilmink. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de H. Petruskerk te Roelofarendsveen. Celebrant: pastoor Jack Glas. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de H. Willibrordusbasiliek te Hulst. Celebrant: pastoor Wiel Wiertz. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Onze Lieve Vrouw van Lourdeskerk in Bergen op zoom. Celebrant: pastoor Paul Verbeek. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekste eucharistieviering vanuit de Sint Martinuskerk te Sneek. Celebrant: pastoor Peter van der Weide.