Eucharistieviering

De vieringen komen uit alle delen van het land. De bisdommen hebben ervoor gekozen iedere week de vitaliteit van geloof en kerk vanaf wisselende locaties te laten zien. Voor de viering wordt een geloofsgesprek uitgezonden dat als context dient voor deze live-uitzending.

vanuit de H. Quirinuskerk te Halsteren. Voorganger: Han Akkermans. M.m.v. de Cantorij der Basiliek Hulst o.l.v. Anton de Kort. De rechtstreekse uitzending van de eucharistieviering op TV komt, op de 23e Zondag door het jaar (c), vanuit de H. Quirinuskerk te Halsteren. Voorganger: Han Akkermans. M.m.v. de Cantorij der Basiliek Hulst o.l.v. Anton de Kort. Jezus zet deze zondag de stoet mensen die met Hem meetrekt even stil. Hij vraagt of ze bij zichzelf te rade willen gaan. Kunnen ze de tocht met Hem wel tot het einde volbrengen? Afstand doen, loslaten, het kruis dragen. Wat Jezus hun zegt lijkt wel een domper op het enthousiasme dat die mensen in beweging had gebracht. Af en toe even stil staan, je realiseren of je jezelf niet vertilt aan je ideeën en idealen, of je jezelf niet overschreeuwt of je door anderen laat overschreeuwen. Dat is belangrijk in een tijd en een cultuur waarin mensen tot tempo en prestatie worden opgedreven en nauwelijks meer de gelegenheid vinden om tot zichzelf, tot nadenken te komen. Dit oponthoud is de heilzame tijd tussen de eerste impuls en de daad, de ruimte tussen de prikkel en het antwoord. Aan het begin van een nieuw werkjaar, dat ook in kerken en parochies deze maand september weer wordt opgestart, is het goed de richting van ons doen, van al die activiteiten die we ontplooien, weer helder voor ogen te plaatsen. Dan kunnen we met bezonnenheid en overtuiging de weg gaan die Jezus wijst en baant, de weg van het Evangelie.

Bron: KRO

Meer Afleveringen van Eucharistieviering

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Kerk der Friezen in Rome. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Heilig Hart van Jezuskerk te Roermond. Celebrant: pastoor Carlos Martinez. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Broederenkerk in Deventer. Celebrant: pastoor Ronald Cornelissen. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de St. Joriskerk te Eindhoven. Celebrant: pastoor René Wilmink. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de H. Petruskerk te Roelofarendsveen. Celebrant: pastoor Jack Glas. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de H. Willibrordusbasiliek te Hulst. Celebrant: pastoor Wiel Wiertz. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekse eucharistieviering vanuit de Onze Lieve Vrouw van Lourdeskerk in Bergen op zoom. Celebrant: pastoor Paul Verbeek. 

Nederland 1

Eucharistieviering

Rechtstreekste eucharistieviering vanuit de Sint Martinuskerk te Sneek. Celebrant: pastoor Peter van der Weide.