Keuringsdienst van Waarde: terug naar de basis Gemist?

Speciale reeks van de Keuringsdienst van Waarde waarbij de verslaggevers in de geschiedenis van de meest populaire producten uit de Nederlandse supermarkt duiken. Producten die een belangrijk onderdeel van onze cultuur zijn, maar waar we vaak opvallend weinig van weten. Hoe zijn die basisproducten op ons menu terecht gekomen en welk bijzonder historisch verhaal schuilt er achter? Het team van de KVW gaat op zoek naar de oorsprong van de champignon, banaan, aardappel, koffie en drop.

Nederland 1

Keuringsdienst van Waarde: terug ...

Al jaren te vinden in het 'vlugklaar' schap van de supermarkt. De slavink. Een beetje gehakt gerold in een lapje spek. Maar waar komt die Nederlandse klassieker vandaan en wie gaf hem zijn merkwaardige naam? En dan is er ook no ... 

Nederland 1

Keuringsdienst van Waarde: terug ...

Ons land ligt aan zee, maar vis eten doen we amper. Het enige dat er wel bij iedereen in gaat is een portie kibbeling. Blokjes vis die eigenlijk maar weinig naar vis smaken. Ooit een product om snijrestjes mee weg te werken, nu ... 

Nederland 1

Keuringsdienst van Waarde: terug ...

Het borrelnootje. Niet alleen als er een fuif is komt ie op tafel. Geen borrel zonder pinda's in een wit, bruin of geel jasje. Maar waar komt dat borrelnootje eigenlijk vandaan? Wie pakte die pinda in en noemde hem de 'borrelno ... 

Nederland 1

Keuringsdienst van Waarde: terug ...

Vroeger lagen tomaten los in een kistje bij de groenteboer, nu zitten ze met zijn vijven aan een groen takje vast. Waar komt die trostomaat zo plots vandaan? Groeien tomaten niet altijd aan een tros en is ie zoveel lekkerder da ... 

Nederland 1

Keuringsdienst van Waarde: terug ...

Het is een nek-aan-nekrace met de oer-Hollandse appel en toch wint de exotische banaan; hét populairste fruit van Nederland. Het is een nek-aan-nekrace met de oer-Hollandse appel en toch wint de exotische banaan; hét populair ...