Kook mee met MAX Gemist?

In Kook mee met MAX nemen Sandra en Mounir de kijker aan de hand bij het maken van makkelijke en verrassende gerechten.

Nederland 1

Kook mee met MAX

Een quiche is een ideaal gerecht om alles wat u lekker vindt samen te laten komen. Omdat het aspergeseizoen weer van start is gegaan, maakt Mounir een quiche met asperges en gerookte kip. 

Nederland 1

Kook mee met MAX

Een dag geen vlees of vis, daar is niets mis mee. Een goede vervanger is dan tempeh. Tempeh heeft van zichzelf niet veel smaak, maar het neemt makkelijk de smaak van het gerecht aan. Sandra marineert de tempeh in hoisinsaus en ... 

Nederland 1

Kook mee met MAX

Een stoof klinkt al snel als een stoofpotje dat heel lang op het vuur moet staan. Maar deze niet, want de runderreepjes zijn snel gaar. Het vlees moet alleen maar even stoven om extra smaak te krijgen en zodat de linzen kunnen ... 

Nederland 1

Kook mee met MAX

Groene spaghetti betekent in dit geval niet letterlijk groen, maar groen gekleurd door de groene ingrediënten. Sandra mengt een avocado-saus en courgette door de spaghetti, waardoor het gerecht prachtig groen kleurt. 

Nederland 1

Kook mee met MAX

Soms hoeft een gerecht helemaal niet ingewikkeld te zijn, om toch heerlijk te smaken. Dit is zo'n gerecht. Met een paar eenvoudige toevoegingen, maakt Mounir van savooiekool uit de wok een heerlijk gerecht. 

Nederland 1

Kook mee met MAX

Kibbeling van de visboer op de markt, we hebben het waarschijnlijk allemaal wel eens gegeten. Maar er gaat niets boven eigen gemaakte kibbeling. En dat lijkt ingewikkeld, maar dat is het niet. Het knapperige korstje krijgt u do ... 

Nederland 1

Kook mee met MAX

Spruitjes groeien in de 'oksels' van de spruitkool. Ze komen oorspronkelijk uit het Middellandse Zeegebied. Bij ons is het vooral een wintergroente want ze kunnen goed tegen de vorst. Mounir maakt van de spruitjes een spruitjes ... 

Nederland 1

Kook mee met MAX

Kool, kool, en nog eens kool. Het is aan het einde van de winter en begin van de lente nog steeds de ultieme seizoensgroente. Sandra combineert de savooiekool met pastinaak en penne. Doe er een beetje geraspte kaas er overheen ... 

Nederland 1

Kook mee met MAX

Pannenkoeken worden traditioneel vaak met zoetigheid gegeten. Maar de pannenkoek is ook als hartige maaltijd een heerlijk alternatief. Mounir maakt een pannenkoek met gehakt en doet er crème fraîche met bieslook op. Dat smaak ... 

Nederland 1

Kook mee met MAX

Spruitjes zijn op vele manieren te bereiden: gekookt, uit de oven of als salade. Keuze genoeg. En dat er met spruitjes meer dan genoeg te variëren valt, laat Sandra zien met deze spruitjessoep. Ze serveert er roggebrood bij me ... 

Nederland 1

Kook mee met MAX

Koolraap ouderwets en eenzijdig? Daar denkt Mounir heel anders over. Hij doet de koolraap eerst in de oven waardoor hij heerlijk van smaak wordt en mengt hem vervolgens door de pasta. En voilà, dan heeft u een koolraap-pasta s ... 

Nederland 1

Kook mee met MAX

Tempeh wordt gemaakt van soja en komt van origine uit Indonesië. In Indonesië is het een onderdeel van de Indonesische keuken, bij ons is het vooral bekend als een vleesvervanger. Door de neutrale smaak is het ideaal om mee t ... 

Nederland 1

Kook mee met MAX

Er is nog altijd veel discussie over of diepvriesgroenten net zo gezond zijn als verse groenten. In veel gevallen gaat er niets boven vers, maar doperwten uit de vriezer zijn lekker, ideaal om mee te koken en altijd handig om i ... 

Nederland 1

Kook mee met MAX

Boerenkool is niet alleen lekker als stamppot, het is ook een echte smaakmaker voor een heerlijke soep. Sandra serveert er drie-in-de-pan bij. Maar dan niet met zoete, maar hartige met gorgonzola. 

Nederland 1

Kook mee met MAX

Vissticks zijn op zijn tijd niet te versmaden zo lekker. Bijna iedereen lust ze wel, groot en klein. Maar u kunt ze ook heel eenvoudig zelf maken, dan zijn ze nog lekkerder. Mounir serveert bij de zelfgemaakte vissticks doperwt ... 

Nederland 1

Kook mee met MAX

Normaal gesproken heeft een coq au vin ruim de tijd nodig om te garen en op smaak te komen. Maar soms ontbreekt die tijd. Daar heeft Sandra iets op gevonden: een snelle coq au vin. Door de hele kip te vervangen voor kippendijen ... 

Nederland 1

Kook mee met MAX

Sandra en Mounir nemen de kijker aan de hand bij het maken van makkelijke en verrassende gerechten. De recepten blinken uit in eenvoud en diversiteit en er zijn geen ingewikkelde apparaten voor nodig. De chefs blijven weg van d ... 

Nederland 1

Kook mee met MAX

Sandra en Mounir nemen de kijker aan de hand bij het maken van makkelijke en verrassende gerechten. De recepten blinken uit in eenvoud en diversiteit en er zijn geen ingewikkelde apparaten voor nodig. Schaal- en schelpdieren z ... 

Nederland 1

Kook mee met MAX

Dat lasagne niet alleen op de traditionele manier met gehakt lekker is, bewijst dit recept. Het is een vegetarische lasagne met pompoen en boerenkool. Voor de extra bite doet Mounir geraspte geitenkaas door de puree. Een verras ... 

Nederland 1

Kook mee met MAX

Pastei is een typisch winters gerecht. De vulling is doorgaans wat stevig en daarom is het goede kost voor een koudere dag. Sandra maakt de vulling met kippendijfilet. Dijfilet wordt minder snel droog dan gewone kipfilet. Bij d ... 

Nederland 1

Kook mee met MAX

Pastei is een typisch winters gerecht. De vulling is doorgaans wat stevig en daarom is het goede kost voor een koudere dag. Sandra maakt de vulling met kippendijfilet. Dijfilet wordt minder snel droog dan gewone kipfilet. Bij d ... 

Nederland 1

Kook mee met MAX

Het stoven van vlees of vis neemt normaal gesproken een behoorlijke tijd in beslag. Die tijd is nodig om alle smaken tot zijn recht te laten komen. Mounir heeft een 'snelle' stoof bedacht, met makreel. Hij serveert er gebakken ... 

Nederland 1

Kook mee met MAX

Quinoa heeft van zichzelf niet erg veel smaak. Dat maakt het wel ideaal om te combineren met iets pittigs. Sandra maakt er een chili bij met zwarte bonen. Om er een fris tintje aan te geven serveert zij er avocado en koriander ... 

Nederland 1

Kook mee met MAX

Zuurkool kunt u op veel manieren eten. Traditioneel met aardappelpuree, of zoals deze variant, uit de oven. Mounir vervangt de traditionele aardappel voor knolselderij en als extra smaakmaker voegt hij er witte bonen aan toe. D ... 

Nederland 1

Kook mee met MAX

Gnocchi ziet er misschien een beetje ingewikkeld uit, maar het is heel eenvoudig zelf te maken. Het basisbestanddeel is aardappel, gepureerd, met ei en bloem. Zo ontstaat er een soepel deeg waar u gemakkelijk de gnocchi van kun ... 

Nederland 1

Kook mee met MAX

Bij een muffin denken we al snel aan een zoete lekkernij. Maar een muffin kan ook uit hartige ingrediënten bestaan. Het bereiden ervan kan in een muffinvorm en het gaat ook in de oven. Mounir maakt gruyèremuffins voor bij de ... 

Nederland 1

Kook mee met MAX

De salieplant is een vaste plant en kan wel 80 centimeter hoog worden. De bladeren van salie zijn kenmerkend. Ze zijn dik, grijs van kleur en voelen wat 'ruwer' aan. Verse salie wordt veel gebruikt in de mediterrane keuken. Ook ... 

Nederland 1

Kook mee met MAX

Shepard's pie is een typisch Engels gerecht. Het wordt doorgaans gemaakt van restjes vlees gecombineerd met groenten en een 'dakje' van aardappelpuree. Mounir stopt de Shepard's pie in een eigentijds jasje. Zonder vlees en met ... 

Nederland 1

Kook mee met MAX

Eintopf wordt in een pan klaargemaakt. Alle smaken komen in een pan samen. Het is over het algemeen stevige kost met als basis bestanddeel bonen. Sandra verwerkt in haar stevige Duitse eintopf witte bonen. Om er een extra Duits ... 

Nederland 1

Kook mee met MAX

Sojasaus wordt gemaakt van sojabonen, geroosterd graan, water en zeezout. De saus is gefermenteerd en dat gebeurt op een speciale manier met köji, een schimmel, tarwe en andere micro-organismen. Als conserveringsmiddel wordt b ... 

Nederland 1

Kook mee met MAX

Reibekuchen zijn aardappelpannenkoeken. De reibekuchen kennen velen waarschijnlijk van de kerstmarkten in Duitsland, maar ook op de Oostenrijkse menukaart is het geen vreemde. De pannenkoeken worden gemaakt van geraspte aardapp ... 

Nederland 1

Kook mee met MAX

Savooiekool is rond en spits van vorm. In vergelijking met andere koolsoorten is het een tamelijk losse kool. De bladeren hebben een wat grove structuur. De kool is voedzaam en staat bol van de vitamine C. De kool hoeft niet la ... 

Nederland 1

Kook mee met MAX

De blinde- en rundervink die kennen de meesten wel. De visvink is daar een afgeleide van. Sandra rolt de schelvisfilet op tot een rolletje en wikkelt er spek omheen. Dat geeft een extra zilte smaak aan de vis en het ontbijtspek ... 

Nederland 1

Kook mee met MAX

Champignons, we eten ze al heel lang, maar sinds de jaren 70 is het een groenten geworden die we regelmatig op ons menu hebben staan. De naam is afgeleid van het Franse woord voor paddenstoel wat weer afgeleid is van het Latijn ... 

Nederland 1

Kook mee met MAX

Gorgonzola wordt al sinds eeuwen gemaakt in het noorden van Italië. De kaas heeft een zeer karakteristieke smaak. Hij is zo te eten, maar ook ideaal om in sauzen en gerechten te verwerken. Het geeft saus een zachte en volle sm ... 

Nederland 1

Kook mee met MAX

De discussie of ingevroren groenten net zo gezond zijn als vers, is nog altijd actueel. Maar feit is dat ingevroren groenten vers ingevroren worden. Ze worden onder de beste omstandigheden gekookt en terug gekoeld met behoud va ... 

Nederland 1

Kook mee met MAX

De forel is een beetje een verzamelnaam, want er zijn meerdere vissoorten die forel worden genoemd. De vis leeft voornamelijk in heldere rivieren en meren. De meest bekende is de regenboogforel. De forellen die wij eten worden ... 

Nederland 1

Kook mee met MAX

Kokosmelk is melk van de kokosnoot en wordt uit het kiemwit gehaald. Door het te vermengen met water is het een alternatief in plaats van gewone melkproducten. De iets dikkere variant, met minder water, is heerlijk om mee te ko ... 

Nederland 1

Kook mee met MAX

De kabeljauw is culinair gezien een veelzijdige vis. Werkelijk alles van de vis kan worden gebruikt. De tongetjes zijn een echte lekkernij. De kop is gedroogd rijk aan proteïne. De viseieren worden vermalen tot een pasta/sprea ... 

Nederland 1

Kook mee met MAX

Koriander is populair. Het vervelende is alleen dat het niet voor iedereen dezelfde smaaksensatie geeft. Dat ligt met korianderpoeder, ketoembar, anders. De smaak van de poedervorm is minder overheersend en kan in een gerecht e ...