Harkum Gemist?

Alles verandert wanneer het kleine dorpje Harkum opeens ruim 700 miljoen euro rijker is. Burgemeester Tom Verweij heeft nu ‘money to burn’, maar voor hoe lang?

Nederland 1

Harkum

Eindelijk is het zover: Tom en Sergei zijn klaar om de ruimte in te gaan. Een innig afscheid volgt, maar eenmaal in de ruimte is de vreugde van korte duur. 

Nederland 1

Harkum

Er start een race tegen de klok om Tom voor te bereiden op zijn ruimtereis. Verschillende mensen proberen de reis tegen te houden. 

Nederland 1

Harkum

Tom moet zijn megalomane plan voor het uitgeven van de resterende miljoenen eerst nog door de gemeenteraad loodsen. 

Nederland 1

Harkum

Het ministerie vermoedt dat Harkum zijn eigen financiĆ«le voorschriften heeft overtreden, waardoor Tom en Ada naar Den Haag moeten om verantwoording af te leggen. 

Nederland 1

Harkum

De provincie komt de administratie van Harkum doorspitten om te kijken of het financiĆ«le wonder wel legaal tot stand is gekomen. 

Nederland 1

Harkum

Tom wordt onder druk gezet door het alternatieve incassobureau om zijn schuld snel terug te betalen. Maaike heeft zo haar eigen beslommeringen en moet keuzes maken. 

Nederland 1

Harkum

Terwijl in Harkum het geld tegen de plinten klotst, gaat Tom gebukt onder zijn persoonlijke schulden. Kan hij die aflossen met hulp van een discutabele lening? 

Nederland 1

Harkum

Tom besluit om een deel van de miljoenen uit te geven aan het ontwikkelen van een app. De inwoners van Harkum hebben zo hun eigen plannen met het geld. 

Nederland 1

Harkum

Burgemeester Tom Verweij krijgt de verrassing van zijn leven: is Harkum van de armste ineens de rijkste gemeente van het land geworden? 

Nederland 1

Harkum

De onverwachte miljoenen euro's zorgen meteen al voor problemen voor Tom, Ada en Maaike. Hoe krijgen ze het geld legaal op de rekening van de gemeente?