Koken met Van Boven Gemist?

Yvette van Boven schreef al vier kookboeken, waaronder de bestseller 'Home made', dat tot een van de best verkochte kookboeken van Nederland behoort. Nu trekt Yvette er iedere aflevering op uit om haar ingrediënten op te halen bij de boer, imker of tuinder en komt terug in haar keuken met ambachtelijke en biologische lekkernijen. Daarnaast plukt ze van alles wat de natuur bij haar in de buurt op dat moment biedt. Want zowel binnen als buiten de stad is van alles te vinden dat eetbaar is, gratis en voor niets. Maar duurzaam koken kan natuurlijk ook met ingrediënten uit je eigen buurtsuper. Yvette kookt altijd met groenten van het seizoen en laat zien hoe eenvoudig het is om de overschotten van het seizoen in te maken. Koken met Van Boven is duurzaam, eenvoudig, betaalbaar en met een beetje lef!

Nederland 2

Koken met Van Boven

Zelfs als er niets in de koelkast ligt, is er vaak nog genoeg in huis voor een exclusief diner: 'orecchiette con cime di rape'. Hollandse en Italiaanse eenvoud met aardappelen, pasta en... 

Nederland 2

Koken met Van Boven

Bloemen zijn heerlijk om mee te koken. Yvette geeft een bloemrijke high tea met vlierpeer-focaccia en marshmallows met verveine-smaak uit eigen tuin. Yvette geeft een bloemrijke high tea.... 

Nederland 2

Koken met Van Boven

De hardnekkige woekeraar Japanse duizendknoop is erg lekker, supergezond, onbespoten en gratis te verkrijgen. Yvette maakt er ijs van en gaat aan de slag met rabarber, ook een... 

Nederland 2

Koken met Van Boven

Yvette gaat tuinbonen doppen en laat zich inspireren door tuinboonrecepten uit de Syrische keuken. Ze maakt een kleurrijke maaltijdsalade met deze historische bonen uit haar eigen moestuin. Er... 

Nederland 2

Koken met Van Boven

Yvette doet een experiment en maakt zelf kunstkippenvlees, oftewel seitan. Verder gaat ze aan de slag met haantjes en maakt een ouderwetse, niet te versmaden coq au vin. Verantwoord kip eten, is... 

Nederland 2

Koken met Van Boven

Kapucijners, zoutvlees, uien en tafelzuur: een heus Captain's Dinner. Yvette maakt haar eigen variant: met piccalilly, verse kapucijners uit eigen tuin en een zelfgemaakte gin-tonic. Kapucijners,... 

Nederland 2

Koken met Van Boven

Yvette gaat in Frankrijk samen met chef-kok en kookboekenschrijver Stéphane Reynaud aan de slag met restvlees. Stéphane maakt een 'terrine de campagne' of boerenpaté en Yvette een frikandel... 

Nederland 2

Koken met Van Boven

In een routier, een van oorsprong voor vrachtwagenchauffeurs bedoeld Frans restaurant, maakt Yvette de favoriete chauffeurslunch klaar en achterhaalt ze het geheim van een frietje stoofvlees.... 

Nederland 2

Koken met Van Boven

Yvette maakt boerenkool met worst in een Ierse variant: 'colcannon and sausage'. De kool haalt zij van het land van groenteteler Wim en het vlees van akkervarkens uit het bos bij Valthermond. Met de voedzame traditie van boeren ... 

Nederland 2

Koken met Van Boven

Yvette maakt borrelnootjes en bitterballen. Lekker voor bij de vrijmibo. Net als de 'Van Boven droogworst' met daarbij een goed glas wijn van eigen bodem. Yvette maakt borrelnootjes en bitterballen. Lekker voor bij de vrijmibo. ... 

Nederland 2

Koken met Van Boven

Nederland is het grootste exportland van de ui. Yvette maakt een Friese uiensoep en een Franse uientaart, sippelsop en pissaladière. Nederland is het grootste exportland van de ui. Yvette maakt een Friese uiensoep en een Frans ... 

Nederland 2

Koken met Van Boven

Yvette plukt appels en maakt er cider van. Vervolgens gaat ze aan de slag met gember, een van de gezondste specerijen ter wereld, en maakt een zoete appel-gembertaart en een hartige appel-gembercurry. Yvette plukt appels van de ... 

Nederland 2

Koken met Van Boven

In Ierland bereidt Yvette een op turf gerookte Connemara-lam, bakt ze soda bread op open vuur en stelt ze een wildpluk-cocktail samen. Alles overgoten met herinneringen aan haar jeugd op Ierse bodem. Yvette is in Ierland waar z ... 

Nederland 2

Koken met Van Boven

Yvette gaat in Ierland op pad met een nieuwe generatie aardappeltelers en met een echte mosselman. Ze maakt een chowder en mussels and chips, met zilte mayonaise. Typisch Iers. Yvette gaat in Ierland op pad met een nieuwe gener ... 

Nederland 2

Koken met Van Boven

Yvette heeft een afspraak met de Italiaanse chef Fabrizio, die groot werd met de risotto van zijn moeder en grootmoeder. Ze maakt een risotto met mais en ze poft mais voor een heerlijk licht taartje. Risotto is een geliefd Ital ... 

Nederland 2

Koken met Van Boven

Van pepers uit de schooltuinen maakt Yvette een milde rode saus. Let de Jong geeft uitleg over de scherpte van pepers en maakt een salsa. Daarbij bakt Yvette tortilla's met avocado en bonen. Pittig eten schijnt bij te dragen aa ... 

Nederland 2

Koken met Van Boven

Yvette plukt tomaten in allerlei vormen en maten. Ze maakt er een 1000-tomatensalade mee met geitenricotta en basilicumolie. De resten vormen de basis voor een saus, een soep en een Bloody Mary. De tomaat is er in vele kleuren, ... 

Nederland 2

Koken met Van Boven

Yvette laat zien hoe je vis fileert en maakt er dan een potje van. Een vispotje met venkel. En een smaaktest met kibbeling van verschillende soorten vis met daarbij een remoulade en ravigote. Bijvangst, meevangst, vergeten of o ... 

Nederland 2

Koken met Van Boven

De Romeinen deden het al, voedsel met behulp van microben langer houdbaar maken oftewel: fermenteren. Het is vandaag de dag weer helemaal hip. En dus laat Yvette zich helpen door microben. De Romeinen deden het al, voedsel met ... 

Nederland 2

Koken met Van Boven

Yvette brengt een bezoek aan teler Wim Bijma, die laat zien hoe witlof veertig jaar geleden werd verbouwd. En ze gaat vissen in het IJ en vangt een snoekbaars. Vroeger was alles beter... in elk geval de witlof. Door de veredeli ... 

Nederland 2

Koken met Van Boven

Yvette van Boven maakt: geweckte zoetzure komkommer en paprika op olie, fruit-amandelclafoutis, Pimm's en kruiden om te bewaren in olie. Voor onze grootouders was het heel normaal: de groente- en fruitoverschotten die van het l ... 

Nederland 2

Koken met Van Boven

Yvette van Boven maakt: bisque à ma façon van Amerikaanse rode rivierkreeft, croutons met rouille en champagne mousse met perziken op muskaatsiroop met tijm en laurier. Wel eens een kreeft op straat zien lopen? Dat kan. Grote ... 

Nederland 2

Koken met Van Boven

Yvette van Boven maakt rode rijstsalade met gerookte gans, rillettes en een clean herbal spritzcocktail. Vroeger kwamen ganzen naar Nederland om te overwinteren, maar nu blijven steeds meer ganzen ook in de zomer in Nederland. ... 

Nederland 2

Koken met Van Boven

Yvette van Boven maakt haar lievelingschili van duizend bonen, chocola en maisbrood en een kersentaart met chocolade en zoute caramelfudge. Tot slot maakt ze kersensiroop voor door het bier. Cacao die op windkracht naar Nederla ... 

Nederland 2

Koken met Van Boven

Yvette van Boven maakt asperges op een romige farotto met shii-take en een gepocheerd ei. En een oudebessentaart. De moeder van Yvette is jarig en volgens de oude familietraditie van de Van Bovens worden er dan asperges gegeten ... 

Nederland 2

Koken met Van Boven

Yvette van Boven maakt bokkenstoof met voorjaarsgroenten, pesto van zevenblad en geitenkaas, souffletaart met zevenblad en hazelnootkorst en snel volkorenzonnepitbrood van lentebokbier. Bokvlees wordt in Nederland nauwelijks ge ... 

Nederland 2

Koken met Van Boven

Yvette van Boven maakt gerookte makreelmousse, oatcakes en brandade van makreel met roze peper- tomatenrelish. De Hollandse makreel, Yvette wil ze wel een keer zelf vangen. Dus vaart ze uit met visser Jan Willem en slaat er een ... 

Nederland 2

Koken met Van Boven

Yvette van Boven maakt honingkip, honey gingerale en fruitgebakjes met rozemarijnshortbread en honing. Bijen zijn ontzettend belangrijk voor de bestuiving van allerlei gewassen die wij eten, maar het worden er steeds minder. Da ... 

Nederland 2

Koken met Van Boven

Yvette van Boven maakt 'home made' friet, kroket van bok ofwel de bokket, mosterdmayo, mosterd en rabarber-ginijs. Er is een grote hype gaande rondom zogenaamde superfoods, zoals de geïmporteerde quinoa en bulgur. Maar vergeet ... 

Nederland 2

Koken met Van Boven

Yvette van Boven maakt salade met rode biet, spekbokking, citroenhangop en geroosterde boekweit met een basisdressing van wei, hot milk cake en melklikeur. Bij biologische boer Boy eten de koeien in de wei allerlei kruiden en b ... 

Nederland 2

Koken met Van Boven

Voor met Kerst maakt Yvette een speciale trifle, hét nagerecht uit de Engelse keuken. Daarbij maakt ze met vermout een winterse cocktail die over de trifle kan. Weinig alcohol, maar vol van smaak. Trifle is hét nagerecht uit ... 

Nederland 2

Koken met Van Boven

Als voorafje met Kerst maakt Yvette een carpaccio van knolselderij met geklopte camembert en versgeraapte walnoten. Als hoofdgerecht vult ze pompoen met courgette, die weer is gevuld met pastinaken. Als voorafje voor Kerst maak ... 

Nederland 2

Koken met Van Boven

Kerst valt midden in het oesterseizoen. Daarom serveert Yvette Van Boven tijdens het kerstdiner een knapperig gegaarde kip in combinatie met oesters in een bearnaisesaus, naar Oudhollandse recept. Kerst valt midden in het oeste ... 

Nederland 2

Koken met Van Boven

Yvette maakt siroop van de Hollandse duindoorn en rozenbottel. Heerlijk in een ouderwetse vlaflip of een eigentijdse smoothie. Of gewoon in de Bulgaarse yoghurt uit België. Melk die niet gekoeld wordt bewaard is al na een dag ... 

Nederland 2

Koken met Van Boven

Yvette gaat op pad met een echte paddenstoelkenner. Welke soorten kun je eten? Ook bezoekt ze een paddenstoelkwekerij in een voormalig zwemparadijs waar ze de 

Nederland 2

Koken met Van Boven

Yvette bereidt scheermessen en kokkels met zelfgemaakte zilte boter en zwart geblakerde prei. In tien seconden klaar en verrassend lekker. In Nederland worden veel schelpdieren gevangen, schoongemaakt, gekookt, ingevroren en ge ... 

Nederland 2

Koken met Van Boven

Naast bezoekjes aan haar favoriete telers, boeren, vissers en andere deskundigen, duikt Yvette in in de geschiedenis van ons voedsel, toen de witlof nog smaak had en de kool gefermenteerd werd. 

Nederland 2

Koken met Van Boven

Naast bezoekjes aan haar favoriete telers, boeren, vissers en andere deskundigen, duikt Yvette in in de geschiedenis van ons voedsel, toen de witlof nog smaak had en de kool gefermenteerd werd. 

Nederland 2

Koken met Van Boven

Voor wie langere tijd naar het buitenland gaat en de plotselinge Hollandse trek niet kan bedwingen, versiert Yvette een heerlijke bruine boterham met pindakaas én hagelslag. Nederlanders die in het buitenland verblijven kunnen ... 

Nederland 2

Koken met Van Boven

Yvette van Boven maakt geweckte zoetzure komkommer en paprika op olie, fruit-amandelclafoutis, pimm