Yoga en meditatie voor nog meer geluk

Saskia is 35 jaar oud, fulltime yogalerares en reist regelmatig naar India voor verdieping van haar kennis van de yogafilosofie. Hiervoor was ze een een hardwerkende, onafhankelijke vrouw die ging voor carrière, geld, leefgenot, stappen en reizen met vrienden. Ze had veel van haar dromen gerealiseerd: een baan in de media, een koophuis in een gezellige buurt in Amsterdam, een groep trouwe vrienden en goed vooruitzichten. Maar gaandeweg begon ze zich steeds ongelukkiger te voelen. Ze beleefde aan alles wat ze zo graag deed, bijna geen plezier meer. 'Was dit het allemaal wel', vroeg zij zich vaker af. Na een korte moeilijke periode van innerlijke conflicten, zelfisolatie en demotivatie ten aanzien van haar werk, vetrok ze zonder enige doel naar India. Daar maakte ze kennis met yoga en meditatie. Ze besloot zich hierin verder te verdiepen, nam ontslag en verbleef lange tijd in India. Wat bracht yoga en meditatie haar, wat de zo fel begeerde carrière, bezit en genot haar niet konden brengen?

Ook mensen met een niet-Hindoeïstische achtergrond doen yoga en meditatie. Vaak mensen die maatschappelijk succesvol zijn maar dat onvoldoende gelukservaring biedt. In deze uitzending maken we kennis met Lilian van Dam en Brenda Berkhout. Berkhout is directeur van een zorgorganisatie, daarnaast is zij ook yogadocente. Vanaf het moment dat zij kennismaakte met yoga, heeft zij zich er voor de volle 100% in gestort. Meteen is zij de opleiding tot yogadocente gaan volgen. Yoga biedt haar de rust en stilte die zij nodig heeft in haar hectische leven. Alhoewel Brenda het soms wel moeilijk vindt om dagelijks aan yoga en meditatie te doen. Lilian van Dam daarentegen beoefend nu al acht jaar trouw yoga en meditatie. ‘Het begin was moeizaam, zegt ze, maar toen ze zich overgaf, begon ze zich steeds beter en gelukkiger te voelen. Lilian maakte kennis met yoga en meditatie in een boeddhistische klooster in Thailand. Na een jaar reisde ze naar India, ze wilde zich nog meer verdiepen in de yoga.

Bron: OHM

Meer Afleveringen van Yoga en meditatie voor nog meer geluk

Nederland 2

Yoga en meditatie voor nog meer ...

Ook mensen met een niet-Hindoeïstische achtergrond doen yoga en meditatie. Vaak mensen die maatschappelijk succesvol zijn maar dat onvoldoende gelukservaring biedt. In deze uitzending maken we kennis met Lilian van Dam en Bre ...