Cinema de Jong

Een gevarieerde filmavond vol films, scènes en acteergeweld van de beste acteurs en actrices uit de Benelux. In een speciale uitzending rondom het Nederlands Filmfestival ontvangt Wilfried de Jong vier bekende acteurs en actrices en praat met hen over het vak, over acteren.

Een gevarieerde filmavond vol films, scènes en acteergeweld van de beste acteurs en actrices uit de Benelux. In een speciale uitzending rondom het Nederlands Filmfestival ontvangt Wilfried de Jong vier bekende acteurs en actrices en praat met hen over het vak, over acteren. Het gaat over de liefde voor het spel, hun inspiraties, het eigen spel én de technieken. Hoe speel je het best dronkenschap? Een verlamming? Of blindheid? Welke zintuigen zijn belangrijk bij acteren? Met vier grote namen bekend uit de Nederlandse film-, toneel en tv-wereld gaat Wilfried voor het derde jaar op rij dieper in op het vak van acteren. Er wordt niet alleen gekeken naar inspirerende scènes uit grote films, bovenal laat De Jong zijn gasten zelf spelen. Speciaal voor hen schreef hij één scène waarin hij ze alle vier regisseert. Het resultaat wordt aan tafel bekeken en vergeleken. En we zien collega acteurs in speciale filmische bijdrages. Voor het derde jaar op rij: Cinema de Jong. Mét acteur én actrices. Over film. Over acteren. Over het vak.

Bron: VPRO

Meer Afleveringen van Cinema de Jong

Nederland 2

Cinema de Jong

Een gevarieerde filmavond vol films, scènes en acteergeweld van de beste acteurs en actrices uit de Benelux. In een speciale uitzending rondom het Nederlands Filmfestival ontvangt Wilfried de Jong vier bekende acteurs en act ...