Clubvan100.nl

Clubvan100.nl wil via radio, tv en internet een enthousiaste beweging creƫren van mensen die genoeg hebben van vrijblijvend gepraat en geklaag en die zich actief met de maatschappij willen bemoeien. Op de website kunnen wereldverbeteraars, vrijwilligers en activisten aandacht vragen voor hun initiatieven en acties. Anderen, die zich maatschappelijk in het nauw gedreven of onrechtvaardig behandeld voelen, die de dupe zijn van onterechte regels en wetten of die in conflict zijn met overheid, instanties of medemens, kunnen er ook terecht om aandacht te vestigen op hun probleem.

Portret van het bijzondere leven van een biologisch tuindersgezin in Drenthe. Een seizoen uit het leven van de familie Dekker, waarin ze proberen een bestaan op te bouwen met hun biologische groenten. Portret van het bijzondere leven van een biologisch tuindersgezin in Drenthe. Piet Dekker en zijn zoon Frodo leven met hun handen in de aarde en hun hoofd in de wolken. Samen met hun gezinnen wonen en werken ze op een boerderij in Wapserveen. Daar verbouwen ze bijzondere en vergeten groenten, zoals goudsbal, zwarte tomaten en rode spruiten. Piet is al heel zijn leven blind, maar draait volledig mee op de kwekerij door een vernuftig systeem van gespannen draden. Piet en Frodo zijn altijd op zoek naar de meest oorspronkelijke manier van leven en kweken. In plaats van bestrijdingsmiddelen werken ze met de Drentse oerbacterie. Die vangen ze zelf op de Drentse hei. Martine Tromp filmde een seizoen uit het leven van de familie Dekker, waarin ze proberen een bestaan voor zichzelf op te bouwen met hun biologische groenten.

Bron: RVU

Meer Afleveringen van Clubvan100.nl

Nederland 2

Clubvan100.nl

Portret van het bijzondere leven van een biologisch tuindersgezin in Drenthe. Een seizoen uit het leven van de familie Dekker, waarin ze proberen een bestaan op te bouwen met hun biologische groenten. Portret van het bijzondere ... 

Nederland 2

Clubvan100.nl

Nederlandse die dieren opvangt in BelgiĆ« moet weg van Belgische autoriteiten en poppenspeler vindt nieuwe klandizie in het bejaardenhuis. 

Nederland 2

Clubvan100.nl

Over mensen die hun huis verkopen en gaan reizen met een Pipowagen. 

Nederland 2

Clubvan100.nl

Met o.a.: Omgaan met lichtallergie, meisjes organiseren een concert voor KIKA, een project om afgedankte computers een tweede leven te geven en de Nederlandse Blues Brothers. 

Nederland 2

Clubvan100.nl

Met o.a.: Grafsteen voor vermoorde zoon, op de bres voor een paard en ex-verslaafde Grace krijgt haar eigen huis. 

Nederland 2

Clubvan100.nl

Met o.a.: Kapster biedt gratis knipbeurten aan voor mensen die dit niet kunnen betalen, inwoonster van Leeuwarden wil een woongroep starten en de Solex-club is blij met de Club van 100. 

Nederland 2

Clubvan100.nl

-Wild op straat. Studente maakt zich hard voor de opvang voor wilde dieren in Nederland. -Andere blik op kleurrijk Bijlmer. -Zwerver zoekt hulp. Hulp voor zwerver in Haagse woonwijk. 

Nederland 2

Clubvan100.nl

Een Haagse vrouw wil een zwerver helpen die geregeld opduikt bij haar flat. Marjolein schiet een bijna failliete schilder te hulp. Een vrouw zou graag een mooi portret van haar man willen hebben.