Gort à la Carte

Ilja Gort richt zich op culinaire zaken in Frankrijk.

Oesters, de nachtmerrie van velen, want het is slijmerig en met de crème-grijze kleur zien de weekdieren er niet bepaald appetijtelijk uit. Op de markt in Bordeaux lijkt echter niemand van oesters te gruwen, ze beginnen er zelfs hun dag mee. Ook Ilja probeert een oesterontbijt. Vervolgens gaat Ilja samen met een oesterboer de zee op. Hij ontdekt dat er net als ster-wijnmakers ook ster-oesterboeren bestaan. En tot zijn eigen verbazing komt Ilja erachter dat er nog meer overeenkomsten zijn. Tot slot gaan de kleren uit in de baai van de gemeente Arcachon, niet om te zwemmen maar voor het rapen van oesters. Dit is een herhaling van 10 december 2014.

Bron: MAX

Meer Afleveringen van Gort à la Carte

Nederland 2

Gort à la Carte

Camembert ligt in de regio Normandië in het Noordwesten van Frankrijk. Na de Franse Revolutie werd hier voor het eerst deze witte schimmelkaas gemaakt. Ilja gaat langs bij een ware affineur, een chique woord voor kaasrijper. ... 

Nederland 2

Gort à la Carte

Oesters, de nachtmerrie van velen, want het is slijmerig en met de crème-grijze kleur zien de weekdieren er niet bepaald appetijtelijk uit. Op de markt in Bordeaux lijkt echter niemand van oesters te gruwen, ze beginnen er zel ... 

Nederland 2

Gort à la Carte

Ilja tracht te ontsluieren waarom de haan het nationale symbool van Frankrijk is. Van een sterrenkok die boer is geworden leert hij dat je de beste coq au vin maakt met een hoogbejaarde haan. Een beroemde driesterrenchef, die ... 

Nederland 2

Gort à la Carte

In de Provence gaat Ilja op zoek naar de befaamde Franse vissoep bouillabaisse. Hij eet de oorspronkelijk 'armeluissoep' thuis bij een visser, en wordt warm onthaald op een dorpsfeest in een klein Frans vissersdorpje. In het ... 

Nederland 2

Gort à la Carte

Ilja volgt het spoor van Frankrijks populairste geitenkaas: de Crottin de Chavignol. Hiervoor gaat hij dwars door de Loirevallei. De kleine kaasjes zien eruit als beschimmelde fossielen en ruiken naar een stal waarvan het stro ... 

Nederland 2

Gort à la Carte

In de zonovergoten Provence gaat Ilja op zoek naar de receptuur van de originele ratatouille. Hij gaat het veld in met een kweker van eeuwenoude tomatenrassen en een sterrenchef met een obsessie voor groenten. Daar ontdekt hi ... 

Nederland 2

Gort à la Carte

Ilja onderwerpt zich aan een folteringtest: is hij Fransman genoeg om te genieten van de vreeswekkende vleesspecialiteiten uit de Loirestreek? Gort kauwt op varkensoren, knabbelt aan varkenshoefjes en gaat zelfs de beruchte and ... 

Nederland 2

Gort à la Carte

Oesters, de nachtmerrie van velen, want het is slijmerig en met de crème-grijze kleur zien de weekdieren er niet bepaald appetijtelijk uit. Op de markt in Bordeaux lijkt echter niemand van oesters te gruwen, ze beginnen er zel ...